Ponta, contrazis de FMI: Romania va continua sa isi plateasca datoriile catre Fond

Paul Cristescu | 17.09.2015

Premierul Ponta a declarat recent ca Romania nu mai are datorii la FMI si nu mai are nevoie de bani de la institutiile financiare internationale. Citand datele furnizate de FMI, Hotnews arata insa ca situatia datoriilor Romaniei catre FMI este cu totul alta.

Pe aceeași temă

 

Romania are de achitat in acest an circa 240 mil eur (192 mil SDR),  in 2016 o alta transa de peste 120 de milioane de euro, dupa care pana in 2019 alti 1,5 milioane de eur (dobanzi).

 

Datele FMI legate de datoriile Romaniei pot fi accesate AICI.

 

"Anul acesta terminam si nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI. Guvernul impreuna cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutiile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, dar acorduri cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa, eu, personal, cred ca sunt un lucru bun, insa decizia va fi luata la nivel politic", a declarat Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

 

Prim-ministrul declarase acum cateva zile că, din declarațiile publice făcute de reprezentanții coaliției, reiese că ar putea fi încheiat un acord de tip preventiv. "Anul ăsta am plătit ultimii bani din împrumutul făcut de Băsescu și Boc. (...) Am terminat. Nu mai avem datorii la FMI. Eventual, facem un acord preventiv, dar bani nu mai luăm", a declarat Ponta la Antena 3.


FMI va avea de asemenea un cuvant greu de spus in privinta semnarii unui nou acord, dupa ce actualii guvernanti au ignorat recomandarile Fondului in privinta Codului Fiscal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22