Ponta critica atitudinea de "vataf judetean" a lui Dragnea

Dora Vulcan | 27.06.2016

Schimbul de replici intre Ponta si Dragnea pare a nu avea sfarsit. De asta data, fostul premier si fost presedinte al partidului, iritat dupa ce Liviu Dragnea l-a pus la punct şi a refuzat sa-i ofere functia de sef al Camerei Deputatilor, critica prestatia lui Dragnea in relatia cu partenerii politici.

Pe aceeași temă

 

 

Fostul premier Victor Ponta se declară îngrijorat pentru PSD din perspectiva unei fuziuni PNL - UNPR, afirmând că impresia de aroganţă şi comportament de „vătaf judeţean" este transmisă către parteneri.

 

El a comentat pe Facebook informaţiile despre o eventuală fuziune PNL- UNPR:

 

<< Politica românească rămâne extrem de ciudată, irațională și greu de explicat pentru oameni!

Eu nu reușesc să înțeleg de ce și cui folosește "căsătoria" între PNL și UNPR. Cel mult face bine mișcărilor anti-sistem care primesc un nou argument contra tuturor partidelor și tuturor politicienilor - și va creste neîncrederea generală în sistemul actual!

Dar, ca simplu cetățean  (din moment ce nu am nicio funcție politică sau publică și nici sprijin politic pentru vreuna în viitor) pot să spun următoarele:

1. Mă bucur (răutăcios) pentru PNL - un partid în disoluție din cauza unei conduceri sinucigașe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roșie și lideri foști pesediști) va mări scârba și dezamăgirea electoratului propriu și va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea și lui Geoană în combinație este bomboana pe colivă - își merită soarta!

2. Îmi pare rău pentru UNPR - au fost aliați serioși și de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero și au mulți oameni valoroși. Au supraviețuit ca identitate într-un USL câștigător și acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător.

3. Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri).

4. Sunt bucuros pentru ALDE - arătând consecvență și răbdare, dar și profitând de greșelile catastrofale ale celorlați devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL) cât și pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil și credibil în afară de ALDE)!

Ce bine se văd acum lucrurile de pe margine!>>

 

 

O eventuală fuziune a formaţiunii liberale cu UNPR este „complicată tehnic şi costisitoare ca imagine", a spus luni, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, adăugând şi că, în această situaţie, nu pot fi eludate criteriile de integritate ale PNL sau programele şi doctrinele.

 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declarase, săptămâna trecută, referitor la varianta unei fuziuni cu UNPR, că există discuţii de colaborare cu toate partidele, în afară de PSD, şi a precizat că o decizie va fi luată în proxima şedinţă Biroului Politic Naţional al partidului. Gorghiu declarase, la Adevarul, că PNL nu a luat nicio decizie, dar poate confirma că există discuţii cu formaţiunea condusă de Valeriu Steriu, pentru că „miza alegerilor parlamentare este foarte mare".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22