Ponta: Dacă Opoziția vine cu gluma lăutărească, cu Guvernul Orban, nu susținem moțiunea de cenzură

Redactia | 09.12.2018

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că membrii Opoziţiei nu a discutat cu parlamentarii Pro România despre susţinerea unui moţiuni de cenzură.

Pe aceeași temă

Victor Ponta a mai spus că nu ar vota moţiunea dacă în locul guvernului condus de Viorica Dăncilă ar veni un guvern condus de Ludovic Orban.

„Cu noi nu au discutat. Nu ne-au zis absolut nimic. Treaba lor, să facă ce vor. Nu ştiu despre ce e vorba. Din moment ce nu ne-a zis nimeni nimic, nu am cum să susţin ceva ce nu cunosc. Consider că dacă nu discută cu Pro România nu au nicio şansă. Dacă discută cu noi, şansele-s mici, Dar singuri, înseamnă că o fac aşa , de ochii lumii” a spus Victor Ponta duminică, într-o conferinţă de presă, înrebat dacă a discutat cu reprezentanţii Opoziiei despre susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură.

Preşedintele Pro România a precizat că susţine schimbarea guvernului Dăncilă, dar nu ar susţine un guvern condus de Ludovic Orban.

„Dacă nu discută cu nimeni, înseamnă că sunt neserioşi. Noi suntem deja convinşi că trebuie să schimbăm Guvernul Dăncilă. Dar vrem să ştim ce se pune în loc. Dacă vin să ne spună gluma aia lăutărească că o să vină Guvernul Orban nu o susţinem. Dar deocamdată nu a vorbit nimeni cu noi, nu le trebuie 16 voturi. Înseamnă că nu o fac serios. Bănuiesc că nici cu cei de la UMDR nu au vorbit, nici cu minorităţile ... eu ştiu că nu” a mai spus Victor Ponta.

Conform opoziţiei, moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă săptămâna viitoare. Liderul USR Dan Barna a declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema unei moţiuni de cenzură.

"Foarte probabil moţiunea de cenzură va fi depusă săptămâna care urmează. Preşedintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate politică din statul român. (...) Din punctul meu de vedere, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate şi de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricărui actor politic din România", a declarat Barna sâmbătă, după şedinţa conducerii USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22