Ponta, din Turcia: PSD nu-l va vota pe MRU la SIE. Iohannis ne-a pacalit, nu ne-a consultat

M. B. | 24.06.2015

Pe aceeași temă

PSD nu va vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, a declarat miercuri seara, Victor Ponta, întrucât preşedintele Klaus Iohannis nu i-a consultat pe social-democrați, încălcându-şi, astfel, cuvântul dat în această chestiune.

 

"Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. (...) În PSD nu e nimeni ca să voteze pentru. (...) Luni, colegii din PSD vor avea Birou Permanent Național și vor avea o decizie oficială. Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere, (...) eu, personal, ca deputat, aș vota contra. (...) Iohannis ne-a păcălit. Nu ne-a consultat", a afirmat Ponta la România TV. (continuă)"Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. (...) În PSD nu e nimeni ca să voteze pentru. (...) Luni, colegii din PSD vor avea Birou Permanent Național și vor avea o decizie oficială. Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere, (...) eu, personal, ca deputat, aș vota contra. (...) Iohannis ne-a păcălit. Nu ne-a consultat", a afirmat Ponta, într-un interviu acordat România Tv și citat de Agerpres. 

 

Mihai Răzvan Ungureanu a fost fost nominalizat miercuri, de președintele Iohannis, la conducerea SIE, post pe care l-a mai deținut până când a preluat pentru scurt timp guvernarea, în 2012.

 

Liderii PSD au făcut pe parcurul zilei mai multe declarații prin care și-au exprimat nemulțumirea. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a spus imediat că nominalizarea este ilegală din punct de vedere procedural, iar premierul Ponta "nu ştie nimic şi nu a fost consultat".

 

Ulterior, Dragnea a confirmat și el că nu va exista un vor favorabil din partea PSD.

 

Ponta se întoarce în weekendul următor

 

Tot la România Tv, premierul a anunțat că se va întoarce în țară mai repede decât era prevăzut, foarte posibil în weekendul viitor.

 

”Dacă nu apare nimic neprevăzut, voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare am o perioada de recuperare si apoi sper să pot veni acasă”, a spus Ponta la România TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22