Ponta, după ce a discutat cu Dăncilă și cu Tăriceanu: Nu am luat nicio decizie privind o candidatură

Laurentiu Gheorghe | 22.07.2019

Victor Ponta a scris luni pe Facebook că a discutat telefonic cu Dăncilă și Tăriceanu, dar că nu s-a luat nicio decizie privind o candidatură comună la prezidențiale sau colaborări politice.

Pe aceeași temă

Întâlnirea vine cu o zi înainte ca CEx al PSD să hotărască cine va fi candidatul partidului la prezidențiale. „Îmi doresc o coaliție a celor trei partide (PSD, ALDE și Pro România – n.r.) pentru a susține candidatul la prezidențiale”, a anunțat vineri, Viorica Dăncilă, aflată într-un turneu prin țară, pentru a lua pulsul filialelor cu privire la o posibilă candidatură a sa la prezidențiale.

Dăncilă a explicat că discuţia trebuie să aibă loc înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de marţi, când ar urma să fie anunţat candidatul formaţiunii pentru alegerile din toamnă.

„Am insistat doar pe obiectivul principal al ProRomania – o schimbare radicală față de tot ceea ce s-a întamplat din Ianuarie 2017 și până în 27 Mai 2019: asigurarea unei guvernări eficiente și a unor reforme adevărate în domeniul administrației publice, al economiei și finantelor, educație, sănătate, mediu șamd. Evident că nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice (asemenea decizii pot fi luate doar de către Echipa ProRomania) / așa cum am făcut și atunci când am discutat cu liderii Opoziției sau cu Președintele Iohannis am dat dovadă de dorință de dialog – dar am prezentat și susținut punctele de vedere ale ProRomania și interesele sociale și economice pe care noi le reprezentăm”, a scris Ponta pe Facebook.

După anunțarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale, o susținere comună a acestuia este mult mai puțin probabilă, atât timp cât fiecare partid și-a anunțat dorința de intra în cursa electorală pe cont propriu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22