Ponta: guvern cu 4 piloți. Dragnea coordonează tot și-și însușește doar lucrurile bune

Dora Vulcan | 22.02.2017

Victor Ponta a lansat marți un atac dur la adresa guvernului Grindeanu și a liderului PSD Liviu Dragnea. Despre guvernul Grindeanu a spus că e ca o navă cu 4 piloți, căreia i-a prognozat un final sumbru. Despre Dragnea spune că ”nu doar ca a anuntat la inceput membrii Cabinetului dar ii si coordoneaza direct si prezinta public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bietii ministri.”

Pe aceeași temă

 

 

 

Postarea integrală făcută de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook:

 

” Imi sustin cu tarie opinia / si simt nevoia sa mai adaug cateva elemente despre ce inseamna un act de guvernare eficient si coerent si pericolele care pot aparea / zau ca stiu foarte bine despre ce vorbesc!

Am facut parte din 3 Guverne :

1. Guvernul "Nastase" unde "mansa" era la Primul Ministru - si cred ca a fost un act de guvernare foarte bun pt Romania ( crestere economica, pace sociala, acces in NATO si in UE, etc)!

2. Guvernul "Boc" unde mansa era oficial la Primul Ministru dar il avea mereu pe Traian Basescu dand indicatii, luand decizii, impunand masuri - a fost un dezastru guvernamental

3. Guvernul "Ponta" unde m-am consultat cu multi oameni, am respectat imperative politice dar decizia si viziunea guvernamentala mi-au apartinut - cu bune si cu rele! Tocmai pentru a folosi toate resursele mele pentru succesul actului de guvernare am dorit si agreat ca activitatea zilnica a PSD sa fie condusa in mod real in 2012-2015 de catre Liviu Dragnea ( eu pastrand doar un rol de ponderare si reprezentare publica)!

Am vazut si am criticat Guvernul "Ciolos" unde mansa a fost impartita in mod haotic de Presedintele Iohannis cu Premierul Ciolos si cu "Sistemul" - deja 3 piloti !!! Catastrofa era previzibila si inevitabila!

Acum vad Guvernul "Grindeanu" (pe care l-am votat si al carui succes m-ar face foarte fericit si linistit) cum are deja 4 piloti ! Langa Premier trage de mansa cu toata puterea si presedintele Iohannis (instalarea cu forta in capul mesei de la Palatul Victoria sau somatiile legate de buget sunt elemente evidente) / trage vizibil si Presedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar ca a anuntat la inceput membrii Cabinetului dar ii si coordoneaza direct si prezinta public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bietii ministri) / exista din ce in ce mai vizibil si public si a patra "mana" pe mansa - cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului Sef DNA ce ordonante sau legi trebuie sa adopte sau sa nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate sa fie Ministru sau Secretar de Stat - ba chiar si cate salarii se pot mari din ipoteticele si fantezistele "prejudicii" ( nu are rost sa va spun ca in 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!

O intrebare simpla : dvs vedeti un avion si in cabina sunt 4 piloti care se imbrancesc si tipa unul la altul va mai urcati in el? Sau daca deja sunteti inauntru va uitati dupa "Iesirea de Urgenta" sau va rugati la Dumnezeu sa ajungeti cat mai repede la aterizare ca sa fugiti mancand pamantul bucurosi ca ati scapat?

Adaugati la acest tablou sumbru inca doua elemente :

1. In jurul "avionului" Romania este o furtuna teribila - Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia , etc / iar "controlorii de zbor" de la Washington si Bruxelles au atat de multe probleme interne incat Romania este ultima lor preocupare

2. Romania inca mai are "combustibil" economic din perioada foarte buna 2013-2015 !!! O mare parte insa a fost deja consumat in 2016 si acum deja acul indicator se apropie de zona rosie!

Imi fac datoria sa spun aceste lucruri pentru ca imi pasa de Romania si pentru ca stiu foarte bine despre ce vorbesc!

Ma adresez oamenilor care gandesc cu mintea lor - manipularile propagandistice de tipul "iata si Ponta spune ca e rau Guvernul PSD" sau "Ponta simte schimbarea si vrea sa-i ia locul lui Dragnea" sunt pentru securisti si prosti care ma lasa deja indiferent!”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22