Ponta, la DNA în dosarul Tony Blair. Va cere audierea fostului premier britanic

E.b. | 12.10.2016

Victor Ponta este audiat din nou, la DNA Ploieşti, în dosarul vizitei lui Tony Blair, cauză în care este cercetat şi deputatul Sebastian Ghiţă. Întrebat dacă va cere audierea fostului premier britanic, Ponta a răspuns: "Normal!". El ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar, în schimb, l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat PSD.

Pe aceeași temă

 

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, că va cere audierea lui Tony Blair în dosarul legat de vizita acestuia în România

 

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploieşti miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.20.


De o lună jumătate nu m-am mai văzut cu domnul procuror”, a spus Ponta în momentul sosirii la sediul DNA, conform News.ro.


Potrivit unor surse judiciare, fostul premier a fost citat la DNA Ploieşti pentru a da noi declaraţii în dosarul legat de vizita lui Tony Blair în România.


Ponta a lăsat să se înţeleagă că este nemulţumit de faptul că jurnaliştii ştiau de sosirea sa la DNA. ”Voi ştiţi întotdeauna mai bine, eu am aflat de aseară. Vă mulţumesc”, a spus Ponta.


Întrebat dacă va cere audierea lui Tony Blair în acest dosar, fostul premier a răspuns: ”Normal!” 


Sursele judiciare au precizat că este vorba doar de o audiere şi nu de extindere a urmăririi penale pentru noi infracţiuni, cum s-a întâmplat marţi în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, cercetat şi el în acelaşi dosar.


Marţi, procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta, noua infracţiune de care este acuzat parlamentarul fiind folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.


Procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.


Ulterior, pe 10 septembrie, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICC) au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, în dosarul în care fostul premier este acuzat de complicitate la spălare de bani.


Astfel, fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar. Totodată, Ponta a primit permisiunea de a părăsi ţara, pentru a face o vizită în China.


Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22