Ponta nu rămâne dator și îi răspunde lui Firea: Oamenii slabi și mincinoși când pierd caută vinovați

Laurentiu Gheorghe | 05.10.2020

Victor Ponta, liderul Pro România, acuzat de Gabriela Firea că din cauza lui a pierdut alegerile pentru Capitală, iî spune că a pierdut pentru că a gestionat prost Bucureștiul.

Pe aceeași temă

Liderul Pro România, Victor Ponta, a atacat-o în termeni duri, luni, pe Gabriela Firea: „Oamenii slabi și mincinoși când pierd caută vinovați”, a spus Ponta. El a mai spus că probabil ar fi trebuit să candideze la funcția de primar, pentru a-și ajuta partidul. Pro România a obținut un scor general de 7,6 % în urma alegerilor din 27 septembrie.

Cele mai importante declarații făcute de Victor Ponta la Digi24.ro:

 • Alegerile vor avea loc în 6 decembrie. E decizia luată de președinte și de guvern și nu mai poate fi schimbată. Dacă domnul Iohannis a zis că nu se mai amână, nu se mai amână.

 • Eu cred că nu trebuiau organizate alegerile locale, și vom plăti în octombrie și noiembrie prețul pentru alegerile locale.

 • Creșterea capacității de testare. Trebuie mai multe teste. România s-a blocat la numărul de teste, nu decontează testele private. Mi-am făcut testul la privat, vă spun și cât am plătit 390 de lei. Dacă nu reușim să creștem capacitatea de testare, nu mergem în direcția bună.

 • E prima dată când Pro România participă la alegeri locale. Ne pregătim pentru parlamentare, dincolo de candidați, mai importante sunt temele.

 • Probabil că ar fi trebuit să candidez la Primăria Capitalei, ca să-mi ajut partidul.

 • Oamenii foarte slabi sau mincinoși nu se uită în oglindă când pierd. Doamna Firea a pierdut alegerile pentru că a gestionat prost Bucureștiul, a făcut o campanie de o agresivitate (…) oamenii slabi și mincinoși când pierd caută vinovați.

 • În PSD bizantinismul politic în care loviturile îți vin de la cei mai apropiați se perpetuează.

 • Cu 7,6 la sută, mai sperați la o candidatură la prezidențiale? Pentru 2024? Cu siguranță da!

 • Nu regret că nu am făcut alianță cu PSD. PSD nu vrea să câștige alegerile. Vrea să stea în umbră, e bine în opoziție, îi mai critici pe cei de la putere. PSD e mulțumit de victoria PNL și îi vor susține la fel ca și până acum. E un blat, evident. Și la alegerile locale a fost acest blat. În multe zone PNL n-a deranjat PSD și invers. Această înțelegere între cele două partide mari nu ajută dezvoltarea României.

 • Se va regăsi Călin Popescu Tăriceanu pe lista Pro România? Nu știu, vom analiza săptămâna asta. Decizia probabil că o vom lua săptămâna aceasta. Dacă se va pune problema să fim împreună, va fi o fuziune.

 • Alegătorii au dreptate întotdeauna. Este un discurs neofascist pe care îl văd în România. Dacă îl alegi pe Fritz ești bun și deștept, dacă îl alegi pe Piedone ești rău. Nu, alegătorii au dreptate, întotdeauna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22