Ponta: Presedintele profita cu cinism de moartea unui tanar pentru a-si pune Guvernul

I. P. | 26.10.2015

Ponta l-a acuzat pe președintele Iohannis, luni seara, la România TV, că dă dovadă de cinism, pentru că “vrea să profite de orice ocazie, chiar şi de moartea unui tânăr, pentru a-şi pune Guvernul domniei sale”. Referirea a fost făcută la gestul lui Iohannis de a-l sfătui pe Oprea să demisioneze.

Pe aceeași temă

Victor Ponta a precizat, la România TV, că a discutat cu Gabriel Oprea despre accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.

 

"Sigur ca am discutat. Cum vi s-ar parea daca l-as chema maine la mine pe dl Mihalache si i-as cere sa isi dea demisia? Probabil va spune la fel: va multumesc de sfat, dar nu imi dau demisia.

 

Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viaţa. Reacţia familiei, societăţii civile este legitimă. E un dosar la Parchet şi sunt convins că în curând cei care au atribuţii vor spune. Ce consider anormal este că de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL şi chiar şi dl Iohannis profita de moartea cuiva.

 

Pe de alta parte, obiceiul PNL de a politiza orice tragedie mi se pare reprobabil. Chiar si dl Iohannis personal, doamna Gorghiu, dl Blaga, dl Predoiu i-au făcut o curte teribila dlui Oprea: să trădeze Guvernul si sa voteze cu ei. Domnul Oprea a spus că nu se ocupă cu trădări. Deodata a devenit inamicul public numărul 1. Acesta mi se pare un mod de a face politică oribil.

 

Cred că preşedintele vrea să profite de orice ocazie, chiar şi de moartea unui tânăr, pentru a-şi pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Dacă poate să foloseasca moartea unui tânăr pentru un interes politic, îi cred în stare de orice", a spus Ponta.

 

Întrebat dacă Gabriel Oprea îşi va da demisia, după intervenţia lui Iohannis, Ponta a răspuns negativ.

 

"Reacţia preşedintelui are legătura cu majoritatea parlamentară, nu cu ceea se întâmplă. (...) Nu îşi va da demisia pentru că nu se consideră vinovat şi pentru că este o anchetă în curs care va stabili cine este vinovat", a arătat premierul. 

 

CITIȚI ȘI: Oprea ii raspunde lui Iohannis: Nu sunt vinovat, imi continui activitatea in Guvern

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22