Ponta: PSD vrea să se sinucidă pe mâna lui Dăncilă, un premier care nu e normal la cap

Dora Vulcan | 10.09.2019

Ponta avertizează că deciziile adoptate de guvern în ședința de luni pot fi atacate în contencios administrativ și spune că PSD se sinucide cu Viorica Dăncilă-premier, un premier care nu e normal la cap.

Pe aceeași temă

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, actual președinte al Pro România, spune că PSD alege „să se sinucidă” cu Viorica Dăncilă, după ce „s-a sinucis cu Dragnea”.

Ponta dă asigurări că Pro România şi opoziţia pot strânge voturi împotrivă, astfel încât guvernul să nu treacă de votul de săptămâna viitoare din Parlament.

„Am suficienţi ani în Parlament ca să ştiu că doamna Dăncilă nu are majoritate. În orice ţară normală, cu oameni normali la cap, un prim-ministru care nu are majoritate în Parlament demisionează. România nu mai e o țară normală și oricum n-avem un prim-ministru normal la cap. Ascultă de doi, trei oameni care își bat joc de ea. Am auzit chestia că mergem la un vot de calibrare, zicea Fifor. Dar ce, suntem aici, teren de încercări la fabria de mașini? Cum adică? Dacă ai voturi, guvernezi, dacă nu ai voturi, lași pe altcineva. Cum să guvernezi împotriva Parlamentului și a regulilor constituționale?”, a spus Ponta, marți, la Parlament.

„Vă anunţ un lucru: absolut toate deciziile adoptate în şedinţa de Guvern de ieri pot fi atacate în contencios administrativ de orice parte interesată şi se desfiinţează toate. Creezi un haos general, nimeni nu știe dacă o hotărâre e bună, dacă nu e bună. La fel, ordonanțe. Cum poți să trasnferi de la ministrul pentru Relația cu Parlamentul la SGG? Atunci transferă toată lumea, rămâne doar doamna prim-ministru și cu domnul secretar general al Guvernului și dau hotărâri și ordonanțe. E o nebunie generală”, a completat liderul Pro România.

„Dacă nu îşi obţine numărul de 233 de voturi marţi sau miercuri când vine în Parlament şi nu îşi dă demisia pentru că nu mai este majoritate, atunci sigur trebuie să revenim la metoda moţiunii și la metoda care a supărat-o foarte tare, cea cu mascații”, a spus preşedintele Pro România.

El a afirmat că Pro România va vota o moţiune de cenzură, dar nu va intra într-un guvern alături de PNL şi USR: „O majoritate de centru-stânga, fără Viorica Dăncilă”.

„Dacă cei de la PSD se sinucid cu Dăncilă, cum s-au sinucis cu Dragnea, nu vedeți că e același lucru? Dragnea i-a dus în pragul dezastrului. Acum păreau că-și revin și se sinucid cu Dăncilă, parcă e un blestem. Blestemul Teleormanului lovește PSD. Dacă vor să se sinucidă noi vom vota o moțiune de cenzură, dar nu intrăm în niciun fel de guvern alături de PNL și USR”, a subliniat Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22