Ponta s-a răzgândit și votează moțiunea de cenzură. Parlamentarii săi spun altceva

Redactia | 05.02.2020

Victor Ponta a anunțat că va vota moțiunea de cenzură. Nu există, însă, vreo garanție că parlamentarii săi îl vor urma pentru că Pro România este dezavantajată în acest moment de perspectiva anticipatelor.

Pe aceeași temă

Parlamentul dezbate și votează, miercuri, de la ora 12:00, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR.


Președintele interimar al PSD a anunțat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce liderul PNL, Ludovic Orban spune că moțiunea nu are șanse să treacă dacă nu intervin repoziționări a unor „actori politici”.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, că moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR pentru demitrea cabinetului său nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor "actori politici" care să aibă "consistență numerică".

“Din punctul meu de vedere, astăzi pe evaluarea pe care o avem, sigur dacă nu apar repoziționări din partea unor actori politici, care să aibă o oarecare consistență numerică, moțiunea așa cum este atazi nu are șanse să treacă (...) Conform evaluării noastre nu există numărul de voturi necesare pentru", a subliniat premierul.

Întrebat dacă parlamentării vor vota după trecerea moțiunii de cenzură investirea aceluiași guvern cu aceeași componență, premierul Ludovic Orban a declarat că aceștia ar trebui "să se caute".

"Dacă după ce ne-au dat jos, prin moțiune de cenzură, vor vota investirea aceluiași guvern trebuie să se caute și oricum cred că ar râde toată țara de ei", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a declarat că nu a luat în calcul încă, dacă va candida pentru un fotoliu de Parlamentar, în eventualitatea în care nu va mai fi premier.

"Nu am luat încă o decizie, este posibil să candidez.", a precizat acesta.

Balanța va fi înclinată de președintele Pro România, Victor Ponta, care a anunțat marți seară, că guvernul trebuie ”pedepsit” iar miercuri, pe ultima sută de metri, cu puțin înainte de votul pe moțiune, explicit, că va vota moțiunea.

Cu voturile Pro România, PSD va avea o marjă confortabilă de 250 de voturi. Nu înseamnă, însă, că toți parlamentarii Pro România vor vota la fel ca președintele partidului. Este cazul deputatului Mircea Titus-Dobre, care a spus marți seară la Digi 24 că parlamentarii Pro România nu vor merge pe ”fenta” lui Ciolacu și nu vor face PSD și PNL care au interes ca moțiunea să treacă. Pe de altă parte, Pro România este cotată în parlament sub limita de acces în parlament, așa că trecerea moțiunii, prim pas pentru anticipatele pe care guvernul a anunțat că vrea să le declanșeze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22