Ponta și Honor se raliază PSD: Cele 3 proiecte ale USR, respinse de conducerea Camerei Deputaților

Laurentiu Gheorghe | 21.10.2019

„Fără penali”, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu, proiectele de suflet ale USR, au fost respinse luni liderii grupurilor din Camera Deputaților, înfrângere PNL și USR

Pe aceeași temă

Proiectele de lege pentru cele trei mari inițiative ale USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu – au fost respinse luni de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a camerei pentru vot.

Pro România și PSD – UDMR a absentat, iar minoritățile n-au votat – au blocat, luni dimineață, în Camera Deputaților, introducerea pe ordinea de zi a proiectelor privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, a initiativei fara penali in functii publice si a abrogarii legii privind recursul compensatoriu,

In comitetul liderilor grupurilor parlamentare, PNL - USR - PMP au facut front comun si au votat pentru, dar Pro Romania si PSD s-au abtinut, UDMR a lipsit, iar minoritatile nu au votat. Cum Pro Romania si PSD detin majoritate in Camera Deputatilor, cele trei proiecte nu au intrat pe ordinea de zi pentru vot final in aceasta saptamana.

Reamintim că USR a spus ca acesta este un test pentru a se vedea daca este majoritate pentru instalarea cabinetului Ludovic Orban, altfel votul de investitură este inutil, neputând fi impus un guvern.

Maai mult, Dan Barna, liderul USR, a anunțat că partidul său condiționează susținerea guvernului Orban de votarea celor trei mari proiecte.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare este alcătuit din liderii grupurilor parlamentare sau din locţiitorii acestora. Are ca atribuţie probarea ordinii de zi a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi programul de lucru al acesteia, precum şi modificările sau completările aduse ordinii de zi sau programului aprobat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22