Ponta spune că a vrut să refacă stânga de dragul alegătorilor doar că Dăncilă și CEx i-au trădat

Dora Vulcan | 14.10.2019

Președintele Pro România își justifică intenția de a reface stânga alături de PSD prin ceea ce ar fi vrut alegătorii, doar că Dăncilă și CEx i-au tradat refuzându-l.

Pe aceeași temă

Fostul președinte al PSD, acum lider al Pro România spune că, în ciuda faptului că a vrut să refacă stânga alături de PSD, nu l-ar fi apucat ”dragostea de Dăncilă şi de baroni” și că el, de fapt, ar fi vrut doar să respecte dorinţa alegătorilor care au votat PSD. Odată ce președintele PSD, Viorica Dăncilă, și Comitetul Executiv al partidului i-au respins însă oferta înseamnă că aceștia și-au trădat alegătorii, a conchis Ponta.

”Nu m-a apucat dragostea de Dănclă şi de baroni, ci era vorba de alegatorii PSD” (...) La CEX, e ca la PCR, unanimitate perfectă”, a mai spus Ponta, care a adăugat că ”Dăncilă şi cei din CEX au trădat alegătorii”, a spus Ponta duminică seara la România TV.

Ponta a omis să explice în care scoruri a identificat această dorință a electoratului de refacere a majorității stângii din moment ce la europarlamentarele din luna mai PSD a suferit o înfrângere zdrobitoare iar ALDE pur și simplu a pierdut intrarea în Parlamentul European.

”Eu cred că am făcut un lucru bun schimbând Guvernul. Doamna Dăncilă mi-a promis, încă din august, că va restructura guvernul.

Incompetenţa a dus la o gaură din buget de 30 de miliarde de lei.

În 2015, ultimul an când am fost eu premier, pe tot anul deficitul a fost de 10 miliarde de lei. Dacă anul trecut ai avut datorii de 100 de lei, anul ăsta ai 500 de lei. Nu se putea merge mai departe fără un ministru de Interne, fără un ministru al Educaţiei, fără un ministru al Energiei.

Rămâne ca în locul a aceea ce nu funcţiona să vină un guvern bun, cu mai puţini oameni, să taie din birocraţie – directori, şefi, rude – să ia nişte măsuri care nu s-au luat”, a spus Ponta cu privire la viitorul guvern care va trebui instalat după succesul moțiunii de cenzură de săptămâna trecută.

El și-a reiterat oferta către PSD, susținând că refuzul PSD de a deschide ochii după dezastrul de la moțiune va duce la instalarea unui comisar de dreapta la Comisia Europeană.

„Lăsaţi orgoliile de o parte, haideţi să ne aşezăm, noi cei care suntem de stânga, la o masă şi să găsim soluţii. (...) Ăsta-i mesajul meu pentru cei de la PSD: Dacă rămâneţi şi după dezastrul de azi închişi în sediul de la Kiseleff cu ochelari de cal, vom avea un comisar de dreapta”, e mesajul transmis de Ponta foștilor colegi de la PSD.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22