Ponta spunea că avem nevoie de naţionalişti, iar Dragnea că are nevoie de fostul premier

E.b. | 05.09.2016

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, duminică, la România TV, că nu se află în conflict cu Victor Ponta, dar îl va contacta pentru a avea o întâlnire în perioada următoare. Dragnea şi şi-a exprimat speranţa că fostul premier va "începe să muncească" alături de el şi de social-democraţi la programul de guvernare şi în campanie şi a susţinut că România are nevoie de Victor Ponta.

Pe aceeași temă

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, la România TV, că nu se află în conflict cu Victor Ponta, dar îl va contacta pentru a avea o întâlnire în perioada următoare, şi şi-a exprimat speranţa că fostul premier va "începe să muncească" alături de el şi de social-democraţi la programul de guvernare şi în campanie.

 

Liderul social-democrat a arătat că nu se află într-un conflict cu Victor Ponta, iar discuţiile din presă cu privire la o ceartă dintre cei doi ar trebui să înceteze.

 

"Eu cred că această discuţie trebuie să se încheie zilele următoare. (...) PSD are Victor Ponta, România are nevoie de Victor Ponta. (...) Eu zic să nu vorbim de ruperea relaţiei", a spus Dragnea.

 

Liderul PSD a spus însă că diferenţa este că Victor Ponta a vorbit la televizor mai mult decât el pe această temă şi tocmai de aceea vrea să aibă o discuţie cu fostul premier pentru a lămuri lucrurile.

 

"O sa-l caut zilele următoare, să ne vedem, şi sper să înceapă să muncească alături de mine, alături de colegii noştri, să finalizăm programul de guvernare", a precizat Dragnea, conform News.ro.

 

Întrebat despre PRU, partidul care doreşte să îl aducă pe Victor Ponta în rândurile sale, social-democratul a spus că nu este interesat de ce face Bogdan Diaconu şi nu doreşte să comenteze. "Nu e nici în precuparea mea, nici în preocuparea colegilor de partid", a spus Dragnea.

 

Fostul premier Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că îl tentează mai mult un proiect nou şi mai mic decât să stea ”în tribuna” unei echipe mari, făcând referire la o posibilă trecere a sa de la PSD la PRU, precizând însă că prima sa opţiune va rămâne PSD.

 

Recent, Victor Ponta a spus, referinduse la Partidul România Unită, că atât social-democraţii, cât şi România au nevoie de „un partid naţional sau naţionalist" şi a catalogat PRU drept o „mişcare politică autentică".

 

”M-aş transfera la Steaua Roşie Belgrad că tot sunt eu stelist. (...) Sau la orice echipă din jur. (...) Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ţii pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă şi să se întoarce când ai nevoie. Decât să stau în tribună, sigur că un proiect în care să pot să fac ceva, e tentant. E uman, e de înţeles acest lucru. Fiind campanie electorală pot să fac mai mult decât atât. Partidul meu m-a folosit la alegerile pentru locale”, a spus Ponta, întrebat dacă are de gând să ”se transfere” la PRU sau la o altă ”echipă” din afara ţării.

 

Ponta a adăugat că nu a contribuit la realizarea programului de guvernare al social-democraţilor, precizând că nu a fost contactat de conducerea partidului, şi că va afla probabil din presă despre conţinutul acestuia.

 

”Eu nu am pretenţia ca preşedintele partidului să mă sune sau să mă întrebe. Dar, de exemplu, am înţeles că se va prezenta programul de guvernare al PSD. Îl voi afla, ca şi dvs, din presă. Nu e că m-a întrebat cineva şi eu am spus: domnule, ia lăsaţi-mă în pace, eu nu vreau să vă zic nimic. Eu ştiu că atunci când am construit programul de guvernare, era şi Liviu Dragnea, dar era şi dl. Tăriceanu şi Adrian Năstase. Nu se punea problema ca vreunul dintre ei să fie în Guvern. Am învăţat enorm de mult. Chiar am avut ocazia să vorbesc cu Mugur Isărescu, cu Victor Ciorbea, chiar am vorbit şi cu Emil Boc. Acum în decembrie. (...) Adică, totuşi, când eşti acolo ai o experienţă care contează”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22