Ponta susține că CCR o să-l scape pe Dragnea, sesizarea fiind scrisă de un judecător nu de Iordache

Laurentiu Gheorghe | 08.04.2019

Fostul premier Victor Ponta a declarat duminică într-o conferință de presă că CCR „îi va rezolva problema lui Dragnea pe 10 aprilie” și va declara nelegale completurile de 3 de la ÎCCJ.

Pe aceeași temă

Ponta afirmă că sesizarea depusă de Florin Iordache, când Dragnea era în spital cu hernie de disc, a fost concepută chiar de un judecător CCR. „Nu doar că nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR și a semnat-o doar Iordache”.

Pentru a-l salva pe Dragnea, decizia CCR va conduce la redeschiderea a 350 de dosare deja judecate, iar peste 1.000 de inculpați vor scăpa de acuzații.

El a mai spus că dacă CCR va accepta sesizarea făcută de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea „cei care au fost deja condamnați și au executat deja pedeapsa, vor da în judecată statul român și vor câștiga, conform practicii CEDO”.

„Mă așteptam ca dl Iohannis să facă această prezentare, poate chiar să meargă la ședința CCR pe 10 și să-i convingă despre efectele cererii lui Dragnea făcută de Iordache”, a mai spus Ponta, care a adăugat că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul naţional din 26 mai sunt defazate ca timp.

„Referitor la întrebările de la referendum (…) nu înţeleg utilitatea lor, cred că sunt defazate ca timp. Amnistie şi graţiere nu s-a mai pus problema cred că demult. Cred că a fost o simplă păcăleală pe care domnul Dragnea a folosit-o pentru ‘Mitralieră’, pentru Codrin, pentru cei pe care dorea să-i păcălească, pentru oamenii de afaceri care l-au sprijinit în campanie, pentru patronii de presă care au probleme. Niciodată Dragnea de la OUG 13 care se referea doar la el şi până azi nu a vrut să le rezolve şi altora problema pentru că altfel îşi pierde instrumentele prin care controlează oamenii din partid, din business şi din media”, a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22