Ponta: transferul armelor nucleare în România, o dezinformare din laboratoare străine

E.b. | 19.08.2016

Victor Ponta, fost premier, spune că informaţiile apărute în presă privind mutarea în România a unor arme nuclare din Turcia reprezintă o dezinformare venită din "laboratoare" străine, posibil din Rusia, şi cere, în calitatea sa de deputat, ca autorităţile să se implice, cum au făcut-o şi în cazul "tăntălăilor" de la Sky News, prin acţiuni legale împotriva jurnaliştilor care au transmis informaţia.

Pe aceeași temă

 

 

"Această ştire falsă (o minciună grosolană) dată de EURACTIV.COM este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranţă naţională a României! (...) Este clar nevoie de o acţiune legală contra autorilor şi de o analiză a modului în care a fost construită această ştire. Eu am motive să cred că fost concepută într-un "laborator" din străinătate (poate Moscova?!), scrie Ponta, pe Facebook.

 

Fostul premier spune că reacţia promptă a MAE a fost binevenită, dar nu este suficientă, şi cere acţiuni legale împotriva autorilor, conform News.ro.

 

"Dacă tot ne-am indignat faţă de povestea de la SkyNews (o simplă farsă a unor tăntălăi) şi am arestat oameni pentru asta, ştirea cu arme nucleare mutate în România este de 100 de ori mai gravă şi aptă de a aduce uriaşe prejudicii siguranţei naţionale. Şi aşa poate aflăm cu adevărat cine face în România "jocurile" altor ţări care ne sunt inamice! Că cetăţean al României şi deputat în Parlament solicit public autorităţilor în drept să ia urgent toate măsurile necesare şi să informeze opinia publică!", spune el.

 

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22