Ponta va participa la protestele sindicalistilor de miercuri. PSD acuzat de instigare la violenta

Fara Autor | 19.10.2010

Pe aceeași temă

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca va participa la marsul de miercuri al sindicatelor, facand un apel la guvernanti sa nu incerce sa impiedice prin mijloace ilegale accesul oamenilor la proteste. In acelasi timp, PDL, prin vocea lui Gheorghe Flutur, acuza PSD de instigare la violenta in ziua mitingului si de faptul ca pregatesc "zeci de autocare si garnituri de tren cu oameni pe care vor sa-i trimita la Bucuresti".

"Eu voi participa la acel mars, sper ca sindicalistii sa ma considere ca orice cetatean al Romaniei. Facem tot ce tine de noi pentru a fi prezenti la acest mars", a spus Ponta, adaugand ca orice membru PSD este binevenit daca doreste sa protesteze.

In ceea ce priveste declaratiile ministrului Elena Udrea, privind solutiile legale de blocare a accesului membrilor PSD la proteste, Ponta a spus ca acest lucru demonstreaza ca sistemul PD-L "incepe sa functioneze mult mai rau decat functiona sistemul comunist inainte de 1989".

Intrebat daca exista totusi mijloace de transport puse la dispozitie de catre PSD, Ponta nu a dat un raspuns clar: "Udrea stie cum e cu mijloacele de transport. Am vazut ca dansa stie cum se blocheaza drumurile. Banuiesc ca ii trimite sa viziteze monumente istorice si turistice doamna Udrea".

La insistentele presei, liderul PSD a spus ca nu stie de existenta unor astfel de mijloace de transport. "Banuiesc ca nu vor fi baricade pe sosele, baricade portocalii, impotriva oamenilor. Fac apel sa nu incerce prin mijloace ilegale sa blocheze accesul oamenilor sa protesteze", a mai spus liderul PSD.

Flutur: Motiunea are la baza instigarea la violenta

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a afirmat, luni, ca PSD instiga in mod deliberat la violenta la mitingul de mercuric care se va desfasura concomitent cu dezbaterea motiunii de cenzura in Parlament, social-democratii dorindu-si sa mute motiunea din Parlament in strada.

"Motiunea are la baza instigarea la violenta. Avem informatii consistente referitoare la instigarea la violenta in ziua motiunii pregatita de PSD. Organizatii judetene al PSD pregatesc zeci de autocare si garnituri de tren cu oameni pe care vor sa-i trimita la Bucuresti (...) Liderii PSD stiu de la bun inceput ca motiunea n-are nicio sansa sa treaca, dar doresc sa o mute in strada. Asta este o problema regretabila pentru un partid ce se pretinde european, dar recurge la mijloacele anilor 90", a declarat Flutur in cadrul conferintei de presa, ce a urmat sedintei, de luni, a Biroului Permanent National al PD-L.

Democrat-liberalii au solicitat sindicatelor sa nu fie partasele PSD la eventuale incidente violente provocate de militantii adusi de PSD in Bucuresti.

"Atentionam opinia publica sa nu se lase inselata de violentele si manipularile pe care PSD le pregateste pentru 27 octombrie. Atentionam sindicatele sa nu se lase atrase in aceasta regie a violentei si avertizam la modul cel mai serios PSD ca este partid parlamentar si are si el obligatia de a pastra ordinea si statul de drept in aceasta tara", a spus vicepresedintele PD-L.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22