Ponta vrea să-și facă grup parlamentar propriu, racolând deputați de la PSD

Redactia | 21.05.2018

Victor Ponta a ieșit la vânătoare de parlamentari PSD, care ar rămâne pe dinafară la viitoarele alegeri pentru a-și face grup parlamentar în Camera Deputaților, chiar în această săptămână. Pentru a aduna numărul necesar, de minim 10 deputați, mai are nevoie de trei adeziuni.

Pe aceeași temă

 

 

Surse apropiate fostului premier, care a fondat recent partidul ProRomânia, ar mai avea nevoie doar de trei deputați pentru a-și crea un grup parlamentar, după modelul UNPR. Miza ar fi votarea unei moțiuni de cenzură anunțată de opoziție, susține G4Media.

 

Calculul arată că pentru a trece o moțiune este nevoie de minimum 234 de voturi (jumătate plus unul dintre parlamentari). În prezent coaliția se sprijină pe o majoritate confortabilă, compusă de parlamentarii PSD și ALDE și susținută de UDMR și grupul minorităților, care împreună au 292 de voturi, în timp ce Opoziția formată din PNL, USR, PMP, neafiliați) contează pe 173 de senatori și deputați. Inversarea raportului de forțe ar însemna ca UDMR (30 de parlamentari), minoritățile (17 deputați) plus încă 14 parlamentari de la PSD-ALDE să schimbe tabăra.

 

”Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură cel puţin din următoarele considerente: obedienţa totală a structurilor guvernamentale faţă de interesele private şi ilegale ale lui Dragnea şi ale grupului său de interese ilegitim, dezastrul economic şi bugetar produs prin aplicarea aberantei ‘revoluţii fiscale’, minciuna colosală a ‘creşterii salariale de 25%’ (care în realitate au scăzut prin trecerea contribuţiilor sociale la angajat şi rata inflaţiei), haosul provocat în Sănătate şi Educaţie prin măsuri guvernamentale greşite şi care sunt de natură să producă conflicte sociale de proporţii, incapacitatea structurală de a face investiţii publice şi de absorbţie a fondurilor europene”, a scris Ponta, pe Facebook pe data de 27 aprilie.

 

Și Traian Băsescu s-a poziționat deja, anunțând că partidul său va vota o moțiune. ”Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă. Dăncilă e o marionetă în spatele căreia se află Liviu Dragnea, ea nu este premier. Eu am spus de atunci că preşedintele Iohannis s-a pus singur într-un non-combat sau nu ştie în ce s-a băgat“, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu pe 30 aprilie.

 

Unul dintre foștii pesediști curtați intens de Victor Ponta este primarul Iașiului, Mihai Chirică. Acesta a fost exclus din partid la începutul lunii februarie după ce l-a criticat în repetate rânduri pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22