Pop revine: Imaginea orei de sport trebuie regândită. E văzută ca un atac la persoană

I.g. | 02.08.2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că imaginea orei de educaţie fizică ”trebuie regândită”, în prezent fiind văzută în multe situaţii ”ca un atac la persoană”. De asemenea, el a spus că va propune ca numărul de ore în progamul ”Şcoală după şcoală” să crească la trei ore, ”indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumatate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare”.

Pe aceeași temă

 

”Imaginea orei de sport trebuie regândită. Acum, în foarte multe situaţii, ora de educaţie fizică e văzută ca un atac la persoană”, a precizat Pop. Liviu Pop a mai afirmat că sunt în lucru două proiecte de hotărâre de guvern, unul vizând programul de masă caldă şi programul ”Şcoală după şcoală”, care să includă cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

 

”Avem în lucru două proiecte de hotărâre de guvern: extinderea programului de masă caldă şi Şcoală după şcoală. Vrem să dezvoltăm acest program,  o să vin cu propunerea ca numărul de ore în progamul Şcoală după şcoală să crească la trei ore indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumătate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare. Nu se va mai face acest program în nicio şcoală fără minim 30 de minute de mişcare, astfel încât într-o săptămână, în cele cinci zile şcolare, fiecare copil să acumuleze circa două ore şi jumătate de mişcare, în conformitate cu programele şcolare. Cea de-a doua hotărâre este cea legată de Legea salarizării unitare, unde suntem obligaţi ca în termen de 60 de zile de la apariţia legii să publicăm hotărârea de guvern privind  sporurile pentru condiţiile grele, vătămatoare şi periculoase pentru colegii noştri care lucrează în astfel de condiţii”, a declarat ministrul Educaţiei. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22