Povestea lui Florin, brutarul înfuriat pe teroriști: le-am dat în cap cu două navete

Dora Vulcan | 04.06.2017

Florin Morariu este un tânăr din Iași plecat la muncă în Marea Britanie. El lucrează la brutăria unui supermarket. Povestea sa a devenit virală pe Facebook și a apărut în toate publicațiile londoneze și pe agențiile străne de știri, după ce îi cere colegului său făcălețul, la scurt timp după o confruntare cu teroriștii.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Povestea lui Florin, care a apărut pe toate agențiile de știri și publicațiile din întreaga lume, e simplă. El a asistat la atacul celor trei teroriști și la clipele de groază ale oamenilor care implorau ajutor și acces în brutăria în care lucrează acesta. Sub impulsul emoției și al furiei, Florin îșfacă vreo două navete (pe care în filmare le numește ”bascheți”) pe care le aruncă în capul unuia dintre teroriști ca să-l doboare. Intervenția extrem de promptă a poliției, care-l avertizează că aruncă cu grenade înspre teroriști, îl face să renunțe ca să nu-l prindă și pe el explozia. Înfierbântat, acesta revine lângă localul în care lucrează și cere colegului său, tot Florin, făcălețul. 

 

Întreaga poveste a filmării o spune pentru publicația Actual de Cluj:

 

Sâmbătă noaptea era la muncă împreună cu un coleg din Croația și cu un alt român, Florin. Își făceau treaba obișnuită până când au auzit din stradă țipete. S-au uitat pe geamul mare de 4 metri chiar din fața masei de lucru și-au văzut zeci de oameni alergând înfricoșați. “Se călcau în picioare, țipau, nu știam ce se întâmplă.”

 

Apoi s-au trezit cu două turiste care băteau disperate în geam să le lase să intre. Le-a deschis ușa și fetele au apucat să spună că de la London Bridge coboară niște oameni cu cuțite și taie lumea pe stradă.

 

“Am ieșit și noi, le-am lăsat înăuntru și le-am spus să stea acolo. Am luat două navete de astea și-am plecat înspre locul din care veneau oameni în alergare. Leșinau oameni pe stradă. În dreapta brutăriei era o alee, o ieșire spre o piață. Văd în stânga, la vreo cinci metri, patru persoane, un cetățean simplu flancat de alți doi, iar din spate vine un al treilea. Apoi îl văd pe cel din dreapta că începe să-l taie cu cuțitul. M-am dus spre ei, am aruncat cu o navetă, aveam două. M-am apropiat, iar cu a doua navetă l-am lovit pe unu dintre ei în cap, în zona feței.  Imediat a apărut poliția și mi-au strigat prin portavoce să plec că aruncă grenadă. Go, go! Go! Am auzit clincetul acela pe beton, când a lovit asflatul și în momentul ăla m-am speriat că mă prinde explozia și pe mine. Nu mi-am dat nici eu seama ce fac. Am fugit și mi-am scos telefonul și am început să filmez, până când au venit cei din poliție și mi-au zis să opresc telefonul.

 

M-am întors la brutărie, erau oamenii înfricoșați. Am băgat câți am putut înăuntru, apoi au venit forțele speciale, au intrat și ne-au pus să stăm culcați cu mâinile la ceafă, se temeau să nu fie teroriști printre noi”, continuă Florin.

 

Primul lucru pe care l-a făcut când și-a mai revenit din spaimă a fost să-și anunțe familia din România că e totul bine. Și-a sunat părinții, și-a sunat băiatul. “Sunt ok, nu vă faceți probleme. Sunt teroriști, dar poliția i-a prins”.

 

Ai mai proceda la fel într-o situație similară?, l-am întrebat. “Aș minți să spun asta, asta ține de moment, nu știu. Eu nu m-am dus să mă bat cu teroriștii, mi-am luat navetele alea ca să mă apăr, nici nu știam ce se întâmplă exact. Dar când l-am văzut pe omul ăla înjunghiat, m-a apucat furia și m-am dus să le dau în cap.”

 

Te gândești să pleci din Londra, din Anglia, având în vedere ce s-a întâmplat? Mai ales că acest atentat vine la două săptămâni de la cel din Manchester.

 

“Un’ să plec? Nu plec nicăieri. Dă-i în lumea lor de teroriști”

 

 

Background

 

  • ”Florin, adu făcălețul de sub masă!”

 

 

Un roman care lucreaza intr-un local londonez in zona in care au avut loc atacurile de sambata seara a avut curajul de a-i infrunta pe atacatori.

 

 

 "I-am dat un baschet in cap la un terorist de-ala. I-am dat un baschet de-ala in cap de l-am zapacit", spune Florin Morariu intr-o inregistrare postată pe contul sau de Facebook. "Fereasca Dumnezeu ce-i aici, fratilor!", poate fi auzit, in timp ce alearga si gafaie, vizibil afectat de cele intamplate.

 

 

In inregistrare, Florin mai poate fi auzit cerandu-i unui conational, tot Florin, în dulcele grai moldovenesc, sa-i aduca din local un "facalet" de sub masă. 

 

 

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând, după ultimul bilanţ, 7 morți și 48 de răniţi, înainte de fi uciși de poliție.

 

Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22