Predoiu o provoaca pe Firea la dezbateri ”unu la unu”. Candidata PSD refuza. Vezi de ce

Dora Vulcan | 26.05.2016

Catalin Predoiu (PNL) a invitat-o pe Gabriela Firea (PSD) ca in ultima saptamana de campanie sa participe la trei dezbateri electorale televizate, in cadrul carora sa discute problema coruptiei din administratie si politica precum si solutiile pentru dezvoltarea Bucurestiului".

Pe aceeași temă

 

 

 

"Este o invitatie publica, staff-ul de campanie poate conveni in mod flexibil, ar fi bine sa fie trei dezbateri cu doamna Firea oriunde, in parc, in Voluntari, intr-o statie de taxi, intr-o fabrica dezafectata, pe un teren expropriat ilegal, oriunde vrea doamna Firea, oriunde e pericol pentru Bucuresti, ca sa fim in mijlocul actiunii", se spune intr-un comunicat de presa lansat joi de Catalin Predoiu.

 


Predoiu preia intrebarea adresata de Nicusor Dan in dezbaterea televizata de la Antena 3, pe tema licentierii taxiurilor. In urma acestei intrebari, Firea, luata prin surprindere la Antena, a avut o reactie vituperanta - extinsa pe parcursul dezbaterii care a urmat la postul B1TV -  si la care Predoiu nu a avut nicio reactie atunci, creand mai degraba impresia ca-i profita anihilarea lui Dan de catre Firea, care a preluat controlul total asupra dezbaterii de la B1, adresandu-se direct camerei, cu experienta moderatului de televiziune, pentru a se victimiza cum este ea atacata cu minciuni de Nicusor Dan si ca electoratul nu ar trebui sa opteze pentru un candidat care lanseaza minciuni.  "E o problema cu taxiurile, lumea vorbeste ca o parte din ele sunt licentiate, prin interpusi, de dl Pandele. Eu nu am adus nicio acuzatie, am pus o intrebare publica. Am spus ca nu este respectata legea si ca un protocol incheiat de Primarie care limiteaza numarul taxiurilor din Ilfov este incalcat sistematic. Am spus ca aparatul Primariei nu functioneza in acest moment cum ar trebui. Licentele se acorda foarte greu, autorizatiile se acorda greu, sunt suspiciuni de coruptie, exista blocaje pe lina circuitului documentelor si am ridicat aceste doua probleme la nivel principial si teoretic. Cetatenii Capitalei au auzit si vorbesc. Datoria mea de om politic este sa pun aceasta intrebare. Nu este o acuzatie, nu e atac la persoana, nu e proces de intentie. De ce nu ar fi demna de dezbatere publica si aceasta tema? Eu nu am dreptul sa tac, nu acuz fara probe. Legea imi permite sa intreb, calitatea de candidat ma obliga sa intreb si intreb. Se poate raspunde cu da sau cu nu, dar as vrea sa fie public!" a spus Predoiu. 

 

Firea: Campania nu trebuie sa fie despre confruntări, despre dispute, despre conflicte.

 

Gabriela Firea explică pentru stiripesurse.ro că nu este corect să avem o dezbatere între doar doi candidați, pentru că bucureștenii trebuie să vadă oferta tuturor candidaților.

”Domnul Cătălin Predoiu mă invită la trei dezbateri electorale „unu la unu” în cursul săptămânii viitoare şi, în nobleţea sa, aruncă în acelaşi timp acuzaţii asupra mea (de fapt, asupra familiei mele, ceea ce este şi mai nobil). Care ar fi justificarea acestor dezbateri?

Îi mulțumesc domnului Predoiu pentru invitație, dar nu pot fi de acord ca dezbaterile să se poarte doar între doi candidați. Nu sunt doar eu și domnul Predoiu în această competiție. Corect e ca la aceste dezbateri să fie cât mai mulți candidați, astfel încât bucureștenii să aibă în față cât mai multe, dacă se poate toate opțiunile pentru viitorul primar general, iar apoi să îl aleagă pe cel mai bun.

În plus, acesată campanie nu trebuie să fie despre confruntări, despre dispute, despre conflicte. Eu am înțeles să fac campanie despre ceea ce pot construi eu, despre ceea ce pot rezolva eu pentru bucureșteni. Nu mă interesează și nu voi accepta conflictele politice și cred că nici pe bucureșteni nu îi interesează acest lucru. Eu vreau să fac o campanie pozitivă să le spun oamenilor de ce să mă aleagă pe mine, nu de ce să nu-i aleagă pe ceilalți.

Am fost la toate dezbaterile la care am fost invitată de studiourile de televiziune. Cred că acolo e locul ce mai potrivit pentru acest lucru. În parcuri, în stațiile de taxi și alte locuri de acest gen m-am întâlnit cu cetățenii și voi cotinua să mă întâlnesc cu ei până la finalul acestei campanii, dar mai ales ulterior, dacă voi fi aleasă Primar General”, a declarat Gabriela Firea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22