Predoiu: Toader e mai şmecher decat pare. A întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel

E.b. | 30.03.2017

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, susţine că Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, nu a cerut revocarea şefilor parchetelor, dar şi-a pregătit terenul pentru a cere acest lucru în cazul în care procurorii se mai sesizează cu un nou caz OUG 13.

Pe aceeași temă

 

 

Unii aşteptau astāzi o ghilotinā ministerialā peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri (vezi interviu 22) cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenție! Toader e mai şmecher decat pare. a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

 

N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri:

 

1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun;

 

2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative.

 

De ce spun cā a amorsat o bomba? Pentru cā:

 

1. Ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine.

 

2. Dacā procurorii se mai sesizeazā cu un nou caz OUG 13, vezi pct.1, adicā va cere revocarea.

 

În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu!, conchide Predoiu.

 

 

 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA, că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

În raportul efectuat după evaluarea celor două instituţii se precizează, însă, că rezultatele negative după monitorizarea pe care ministrul Justiţiei o va avea asupra Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pot aduce în discuţie din nou, pe viitor, oportunitatea revocării şefilor parchetelor.

 

"Ceea ce considerăm însă oportun, în spiritul exigenţelor statului de drept, este instituirea unei atente monitorizări/obligaţii de raportare a activităţii acestei instituţii, deopotrivă supusă Constituţiei şi legii, pentru identificvarea modului în care, pe viitor, reprezentanţii săi, înţelege să respecte limitele legale de competenţă şi să evite transformarea acţiunilor anticorupţie într-un pericol pentru buna funcţionare a democraţiei şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. (...) Rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuţie în viitor, în raport de faptele constatate, oportunitatea revocării conducătorilor instituţiilor vizate ori a altor măsuri instituţionale, în conformitate cu Constituţia şi legea", se arată în raportul evaluării parchetelor, postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22