Președintele Iohannis, luni in Parlament. Mesaj pe probleme de politica interna

Iulian Popescu | 21.02.2016

Președintele Klaus Iohannis se va adresa luni, de la ora 16.00, plenului celor două camere, pe teme de politică internă. Este primul mesaj pe care-l susține Iohannis anul acesta în Parlament și al șaselea de când a preluat șefia statului.

Pe aceeași temă

 

"Pe agenda discuțiilor se vor afla mai buna organizare a votului în străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare", preciza Președinția în scrisoarea adresată șefilor celor două camere, după ce a a discutat cu ei, la Cotroceni, pe 2 februarie. Data discursului în fața Parlamentului s-a schimbat, de pe 9 februarie pe 22 februarie.

 

Cei trei s-au întâlnit la Cotroceni pe 2 februarie, în prima zi a reluării activității parlamentului.

 

”În cadrul consultărilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, preşedintele României a subliniat nevoia de recredibilizare a Parlamentului în viaţa politică şi în conştiinţa cetăţenilor”, a transmis pe 2 februarie Administraţia Prezidenţială.

 

Potrivit sursei citate, printre temele abordate s-au aflat condiţiile de exercitare a votului în străinătate, eventualitatea schimbării legii partidelor politice, finanţarea transparentă a partidelor politice şi a campaniilor electorale, modificarea legislaţiei electorale.

 

”Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare şi în cadrul întâlnirilor periodice dintre Preşedinte şi şefii celor două Camere ale Parlamentului”, se mai arată în comunicat.

 

"Sesiunea parlamentară care începe astăzi ne oferă o șansă de a arăta cetățenilor că am înțeles cu toții mesajul celor care au votat în noiembrie 2014. Țara nu este a noastră, a elitei politice, și noi nu trebuie să monopolizăm instituțiile și să le folosim în interesul nostru personal. Țara este a cetățenilor români și instituțiile, Președinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei. De aceea, azi, în prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, îi primesc la Palatul Cotroceni pe președinții celor douã Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea și Cãlin Popescu Tãriceanu, pentru a stabili prioritãțile legislative ale urmãtoarelor sãptãmâni și luni", scria Iohannis pe Facebook, în acea zi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22