Președintele Klaus Iohannis respinge posibilitatea fraudării prezidențialelor din 2009

Dora Vulcan | 18.05.2017

Iohannis a respins joi posibilitatea ca alegerile prezidentiale din 2009 să fi fost fraudate. El spune că înființarea unei comisii parlamentare de investigații este un exercitiu democratic dar crede că parlamentarii, fără succes în demersurile zilnice, cauta temeiuri pentru a se face interesanți.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 ” Nu, nu cred ca alegerile au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, dar este un exercitiu democratic. Am participat atunci la campania electorala, nu mi s-a parut ca s-au petrecut lucruri care nu au fost in regula", a spus Klaus Iohannis întrebat dacă crede că alegerile din 2009 ar fi fost fraudate.

 

Intrebat cum comenteaza intalnirea de la Oprea acasa: "Nu comentez deloc, eu nu am fost in acest cerc intern care s-a intalnit si prin urmare nu am ce comenta. Eu cred ca aceste lucruri vor fi lamurite de cei din acea comise parlamentara".

 

Intrebat despre obligativitatea ca toate persoanele sa vina in fata Comisiei, Iohannis a spus ca adevarul trebuie aflat, insa legea specifica deja care persoane sunt obligate sa se si prezinte.

 

"Eu cred ca este bine sa lamurim aceste lucruri, daca tot am facut o comisie, insa, obligativitatea, anumite pot fi obligate prin lege sa participe. Altii, care nu pot fi obligati, pot face declaratii daca considera ca ajuta in demersul gasirii adevarului, sigur", a spus el.

 

"La noi, parlamentarii, si in general politicienii, daca nu prea au succes in demersurile de zi cu zi si uzuale gasesc tot felul de temeiuri pentru a se face interesanti si cred ca asa putem sa explicam si aceasta comisie", a mai spus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22