Președintele PE: Încercările de a-l intimida pe Cristian Preda sunt inacceptabile

Redactia | 29.03.2018

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, îl susține pe europarlamentarul Cristian Preda, acuzat de neglijarea interesului național și defăimare pentru că a criticat guvernele Grindeanu și Tudose, motiv pentru care a fost audiat de Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”.

Pe aceeași temă

 

 

Tajani spune că încercările de a-l intimida şi/sau de a-i compromite reputaţia lui Cristian Preda sunt inacceptabile. ”Parlamentul European este alături de Cristian Preda: un coleg foarte respectat, un european dedicat şi un român patriot. Statul de drept trebuie menţinut în România: încercările de a-l intimida şi/sau de a-i compromite reputaţia sunt inacceptabile”, este mesajul transmis de către preşedintele PE pe Twitter.

 

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc", a scris Cristian Preda pe Facebook.

 

Deşi a cerut ca audierea sa să fie publică, solicitarea sa nu a fost acceptată. După audiere, el a scris pe Facebook că Firea, Andronescu, Brădişteanu şi Geoană ”au chiulit”. ”Cei 4 pesedişti din Consiliul de onoare - Firea, Andronescu, Brâdişteanu şi Geoană - au chiulit. Vor vota mai târziu. Nu se ştie când. Le-am lăsat Întâmpinarea în care explic că acuzaţiile sunt nefondate şi dispreţuiesc principii elementare ale unei societăţi libere”, a precizat eurodeputatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22