Prefectul de București și subprefectul de Olt, demiși.Primul, înlocuit cu un apropiat al lui Pandele

Dora Vulcan | 31.07.2019

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe prefectul de Olt, Petre Neacșu, și l-a înlocuit cu Angela Nicolae. Și prefectul de București, Sever Romulus Stana, a fost înlocuit cu Marius Ghincea.

Pe aceeași temă

Demiterile din Olt anunțate de Guvern vin în contextul cazului din Caracal.

Prin demiterea prefectului în funcție, Dăncilă i-ar fi făcut o favoare primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care și-a dorit eliminarea unei surse de blocaj în activitatea primăriei, actualul prefect contestând în instanță mai multe proiecte, de la înființarea companiilor municipale la achiziția de terenuri din Parcul Verdi, scrie G4Media.ro.

Sever Romulus Stana a fost numit prefect în luna ianuarie, după ce Speranței Cliseru, o apropiată a familiei Pandele, i-a încetat mandatul.

Stana, fost consilier al primarului din sectorul 6, Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, a fost numit în condițiile în care Firea se afla în plin război cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Marius Cristian Ghincea este în prezent director general în Primăria Capitalei iar potrivit declarației de avere are domiciliul în Voluntari, Ilfov. Soția, Alexandra Ghincea, este consilier în cadrul Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, mai scrie sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22