Prejudiciu ICA: ANAF scoate la vanzare vila din Predeal a Cameliei Voiculescu

Paul Cristescu | 08.12.2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) incearca in continuare sa recupereze prejudiciul din dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Prejudiciul in dosar este estimat la 60 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

 

ANAF va organiza înainte de Crăciun o licitaţie pentru vânzarea vilei din Predeal a Cameliei Voiculescu, aflata sub sechestru, preţul de pornire fiind de 343.000 de euro, fără TVA, anunta Adevarul.

 

In 22 decembrie, ora 12.00, la sediul Finanţelor Publice din Braşov se organizează licitaţie de vânzare a casei Cameliei Voiculescu, dar şi a terenului aferent vilei, o curte cu o suprafaţă de 901 metri pătraţi, potrivit unui anunţ de pe portalul ANAF.

Casa se ridică pe patru niveluri – demisol, parter, etaj, mansardă şi include, printre multe altele, pivniţă, cămară, bucătărie, atelier, seră, terase, garaj, birou, dressinguri, balcoane, trei dormitoare şi trei camere de zi. În anunţ nu este specificată suprafaţa vilei, ci doar a terenului intravilan (curtea), de 901 metri pătraţi. Cele două bunuri imobile se vând împreună, preţul de evaluare fiind egal cu cel de pornire în licitaţie – 1,534 milioane de lei, fără TVA (343.000 de euro). 
 

ANAF scoate la licitaţie şi obiectele de mobilier şi electrocasnicele din vila fiicei lui Dan Voiculescu, arata Adevarul. Astfel, peste 75 de piese de mobilier, electronice şi electrocasnice sunt vândute la un preţ de pornire fără TVA de 64.807 lei (15.000 de euro). De exemplu, se vând 10 scaune şi masă ovală de living din esenţă nobilă, vitrine, fotolii şi canapea din lemn masiv şi piele, paturi, dulapuri, cuiere sau pat de masaj. De asemenea, pachetul licitat include maşină de spălat vase, combină frigorifică, DVD player, televizoare, maşină de curăţat zăpada, aparat de spălat auto şi altele

 

Alte două licitaţii în decembrie

 

În luna iunie a acestui an, Fiscul a vândut la licitaţie apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti, care a aparţinut lui Dan Voiculescu
 

Apartamentul cu o suprafaţă de 206,5 metri pătraţi a fost cumparat de o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public.
 

O altă licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu are loc astazi, în Bucureşti. Este scoasă la vânzare participaţia pe care Camelia Voiculescu o deţinea la compania RC Media Company, preţul de pornire fiind de 128.160 de lei, fără TVA (28.800 de euro).

 

Două licitaţii vor avea loc pe 17 decembrie la Târgu-Mureş, unde Fiscul licitează acţiunile pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, le deţineau la compania Sanagra SA. Preţul de pornire în licitaţie este de 1,259 milioane de lei în cazul participaţiei Corinei Voiculescu şi de 1,097 milioane de lei în cazul Cameliei Voiculescu. Preţul este redus cu 25%, după ce la prima licitaţie, de pe 19 noiembrie, nu s-a prezentat nicio persoană interesată. 
 

Fiscul a evaluat terenurile şi clădirile omului de afaceri Dan Voiculescu la 32,58 milioane de euro, valoarea acestora acoperind puţin peste jumătate din prejudiciul din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor, proprietarul acestor imobile în urma instituirii sechestrului, nu a stabilit încă dacă acestea vor fi scoase la licitaţie sau vor fi date în folosinţă unei instituţii a statului.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22