Prelipceanu: Dacă Pătraru nu prezintă lista acoperiţilor şi dovezile, îl dam în judecată

E.b. | 24.05.2017

„Se fac acuzaţii nefondate, care au un scop ascuns ochilor publicului, scopul nu este numit, un scop legat de o cauză în justiţie. În această cauză, atenţie, părţile au fost obligate de instanţă să păstreze secretul dovezilor. Suntem provocaţi să încălcăm această obligaţie”, susține Prelipceanu.

Pe aceeași temă

 

În deschiderea „Jurnalului de seară”, de la Digi24, Cosmin Prelipceanu, redactorul – şef al Digi24, a făcut următoarele precizări:

 

Suntem siguri că aţi constatat virulenţa cu care, după atacuri la adresa conducerii RCS & RDS, a companiei înseşi, este atacat şi postul nostru de televiziune. Se fac acuzaţii nefondate, care au un scop ascuns ochilor publicului, scopul nu este numit, un scop legat de o cauză în justiţie. În această cauză, atenţie, părţile au fost obligate de instanţă să păstreze secretul dovezilor. Suntem provocaţi să încălcăm această obligaţie. Dar nu o vom încălca. Suntem provocaţi să ne pronunţăm înaintea justiţiei.

 

Ultima provocare este în mod cert cea a lui Dragoş Pătraru. Întrucât această manipulare a escaladat: sunt prezentate informaţii fără să fie verificate şi fără să fie cunoscute împrejurările reale în care s-au petrecut faptele şi mai ales, înainte că autorităţile judiciare să dispună măsurile legale, pentru a se stabili adevărul judiciar, pentru corecta informare suntem nevoiţi să vă anunţăm că declaraţiile lui Dragoş Pătraru nu reprezintă poziţia postului de ştiri Digi24.

 

Din respect pentru adevăr şi din dorinţa de a ne păstra neutralitatea într-o chestiune juridică delicată şi complicată, am decis să solicităm tuturor instituţiilor statului implicate precizări cu privire la evenimentele din ultimele zile. Se conturează deja informaţii şi se nasc foarte multe întrebări. Despre toate, pe îndelete, în zilele următoare. Vrem să ştim în folosul cui este făcută această operaţiune de mistificare a realităţii. Cui serveşte? Influenţarea pieţei de capital este intenţionată? De ce acum toată această operaţiune concertată de ascundere a adevărului? S-au scurs în presă informaţii din dosar? Cine le-a scurs şi în ce scop? Şi încă ceva.

 

Într-un stil care nu face cinste jurnalismului, jurnalismul ar trebui să se bazeze pe informaţii, nu pe zvonuri, Dragoş Pătraru face o acuzaţie extrem de gravă. El spune că unii dintre jurnaliştii noştri sunt acoperiţi. Îl somăm public pe Dragoş Pătraru să prezinte lista, dacă o are şi dovezile aferente. În cazul în care nu o va face, îl vom da în judecată.

 

 

 

Ce a spus Pătraru

 

 

Dragoş Pătraru, realizator la Digi24, a sugerat că sunt ”acoperiţi” la acest post tv.

 

”E plin de infiltraţi în ţara asta există o grămadă de oameni care colaborează şi altfel cu DNA-ul, iar sistemul se amestecă în presă este evident şi trebuie să scăpăm de acel sistem din media (…) Şi dacă tot suntem noi cu adevărul aici la Digi, dacă tot ne vorbesc scriitori, actori şi cântăreţi despre adevăr, poate că ar trebui să ne povestească despre asta şi foştii administrator RCS RDS. Că nu aşa se procedează în asemenea situaţii. Nu fugi, mă, de subiect. Îl ataci, îl pui pe masă, îl întorci pe toate părţile, cu specialişti, cu jurnalişti, cu toată lumea pentru că asta ar trebui să faci tu ca instituţie de presă,, că nu eşti în slujba lui Bendei sau a RCS RDS şi nu primeşti un salariu ca să taci (…) Mai este situaţia în care legitimaţia de jurnalist este doar o acoperire şi atunci, da, nu mai răspunzi în faţa publicului ci în faţa…”, a spus, Dragoş Pătraru în emisiunea pe care o are la postul Digi24. El şi-a terminat intervenţia arătând spre nişte epoleţi imaginari.

 

Dragoş Pătraru a lansat, luni seara, un atac dur şi la adresa fostulului administrator RCS RDS, Ioan Bendei, pentru că a intervenit din sediul DNA să ajute un angajat al Parchetului în legătură cu instalarea unor telefoane.

 

Aşadar, despre subiectul pe care oamenii de la Digi 24 nu îl abordează. Pentru că frică, pentru că prostie, nu contează. E incredibilă asta. Apar unii cu nişte acuzaţii grave şi tu te faci că plouă. Urât e să fii slugă”, a spus Pătraru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22