Premiera: Exercitiu militar comun ruso-chinez, in Marea Mediterana

T.d. | 30.04.2015

Pe aceeași temă

Exercitii militare comune ruso-chineze vor avea loc, pentru prima data in istorie, in marea Mediterana. Potrivit ministerului chinez al Apararii, exercitiile sunt programate pentru jumatatea lunii mai, anuntul reprezentand cea mai recenta expresie a dezvoltarii parteneriatului informal dintre cele doua state.

Exericitiile ilustreaza de asemenea angajamentul Chinei fata de Rusia intr-un moment in care aceasta din urma este tot mai izolata pe scena internationala din cauza sprijinului acordat rebelilor separatisti din Ucraina, potrivit Associated Press, citata de HotNews.

La exercitiile "Joint Sea 2015" vor lua parte noua nave, dintre care trei din China, care participa in prezent la patrulele anti-piraterie pe coastele Somaliei, a declarat purtatorul de cuvant Geng Yansheng, intr-o conferinta de presa.

Exercitiile inclds salvare, aprovizionare si alte misiuni, inclusiv foc cu munitie reala, a mentionat Geng.

"Scopul exercitiilor este intarirea schimburilor prietenesti dintre cele doua parti si imbunatatirea capacitatii celor doua forte marine de a face fata amenintarilor maritime", a adaugat Geng. Acesta a precizat ca exercitiile nu sunt indreptate impotriva unui tert si nu reprezinta un raspuns la luptele si instabilitatea din regiuni precum Libia si Siria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22