Premierul Ciolacu amenință cu ieșirea de la guvernare dacă PNL nu votează măsurile fiscale

Redactia | 08.08.2023

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că, dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului, își va depune mandatul de premier.

Pe aceeași temă

„Dacă în acest moment nu se face o reformă administrativă în paralel cu o reformă de reducere a unor excepții fiscale (toate excepțiile însumează 75 miliarde lei), România fără nici o măsură în acest moment va ajunge la un deficit mai mare de 6,2% din PIB. Automat va duce la stoparea fondurilor europene și la instabilitate politică”, a spus Marcel Ciolacu.

„Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional”, a mai declarat Ciolacu la Aleph News.

El a mai spus că joacă ”cu mandatul pe masă”.

Liderul PSD a mai spus că ”e posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu”.

El a explicat că ”cea mai mare provocare e să facem corecțiile fără mărirea TVA”.

Și Mihai Tudose amenință cu plecarea PSD de la guvernare

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a amenințat marți cu ieșirea PSD de la guvernare dacă liberalii nu vin cu o „poziție constructivă”.

„Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”, a scris fostul premier Tudose, pe pagina sa de Facebook.

În replică, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a afirmat că amenințarea cu demisia a premierului Marcel Ciolacu este „un șantaj direct” și că PNL este obligat sa spună „NU” propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor „Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu incoace!”, a declarat Rareș Bogdan la solicitarea G4Media.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22