Premierul Cioloş: Guvernul va dezvolta servicii digitale pentru administratia publica

Vlad Toma | 07.07.2016

Premierul Dacian Ciolos a anuntat astazi ca Guvernul va incerca sa dezvolte zona de IT din administratia publica romaneasca pentru a-i permite acesteia sa tina pasul cu noile transformari din era digitala si sa raspunda mai eficient nevoilor cetatenilor.

Pe aceeași temă

 

Premierul anunta ca Guvernul va organiza mai multe intalniri cu tineri specialisti din domeniul IT pentru a deschide administratia publica romaneasca transformarilor venite din aceasta directie.

 

"Tehnologia informației este cheia pentru ca administrația să țină pasul cu era digitală și să răspundă prompt nevoilor cetățenilor. O știm cu toții, dar prea puțin s-a făcut până acum în această direcție.

 

Am adoptat în ședința de guvern mai multe măsuri în logica și în spiritul demersurilor de simplificare deja începute. Pentru a debloca sistemele informatice nefuncționale dar și pentru a propulsa dezvoltarea zonei de IT în administrație vom acționa pe fond, dar și inovativ. 

 

Astfel, vom crea o direcție de coordonare a tehnologiei informației la Guvern, pentru proiectele de importanță strategică. În același timp, vom lansa în această lună un program care va aduce inovație în administrație, va promova ideile tinerilor specialiști, valorificându-le în interes public.

 

Programatori, designeri, dezvoltatori, experți în securitate cibernetică, manageri de proiect și alții cu competențe în zona IT se vor întâlni cu Guvernul pentru a dezvolta împreună servicii digitale inovatoare pentru cetățeni," a transmis premierul.

 

Dacian Ciolos a facut publice zilele trecute mai multe demersuri ale Guvernului legate de debirocratizarea administratiei publice romanesti. Premierul a anuntat adoptarea unor masuri care vor duce la simplificare administratiei publice, precizand de asemenea ca Guvernul incearca sa imbunatateasca parteneriatul pe care il are cu autoritățile locale pentru a gasi mai usor solutii legate de reforma administraţiei publice locale, descentralizare, proiecte integrate de dezvoltare locală, cheltuirea eficientă și transparentă a banului public.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22