Premierul Cioloş merge luni in Parlament, pentru a prezenta situatia economica a tarii

Vlad Toma | 13.09.2016

Premierul Dacian Cioloş va merge luni in Parlamentul Romaniei pentru a face o prezentare a situatiei economice a Romaniei, in urma scrisorii deschise in care Liviu Dragnea, presedintele PSD, ii solicita acest lucru, anunta televiziunile de stiri.

Pe aceeași temă

 

Dragnea i-a scris o scrisoare premierului, in 8 septembrie, solicitandu-i sa prezinte de "urgență în fața camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situația economică reală a țării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial și creșterea economică estimată care stă la baza execuției bugetare."

 

Intrebat de un reporter despre aceasta scrisoare a presedintelui PSD, Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat ca "e foarte bună iniţiativa preşedintelui PSD, pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul II. Sunt încasări peste program, dar, mă rog, detaliile astea şi alte lucruri le va spune premierul Dacian Cioloş în parlament. Este şi o bună posibilitate de a atrage atenţia în parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul aprobat tot de parlament. Prim-ministrul va merge în parlament, aşa cum a făcut-o de fiecare dată, şi aşteaptă doar să fie stabilită data, conform procedurilor de acolo."

 

Cititi scrisoarea lui Liviu Dragnea:

 

"În atenţia domnului Dacian Cioloş,

Prim-ministru al României

Domnule Prim Ministru,

 

În ultima perioadă au apărut în spațiul public mai multe semnale alarmante privind intenția Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activități independente prin  schimbarea radicală a Codului Fiscal. Aș vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare și contrare acțiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activității economice din România.

 

Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: Intenția Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutățire a indicatorilor economici în țara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentați de urgență în fața camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situația economică reală a țării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial și creșterea economică estimată care stă la baza execuției bugetare.

 

Totodată, consider că este absolut necesar să avem o poziție clară din partea dumneavoastră cu privire la intențiile reale ale Guvernului, întrucât informațiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie și îngrijorare în rândul investitorilor, salariaților și al tuturor celorlalți cetățeni."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22