Premierul Cîțu și-a luat partea leului la rectificarea bugetară pentru a-i avea la mână pe primari

Laurentiu Gheorghe | 04.08.2021

În proiectul de rectificare bugetară anunțat miercuri de premierul Florin Cîțu, bugetul Ministerului Finanțelor, de unde se alimentează Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, crește cu 3 miliarde lei.

Pe aceeași temă

O treime din banii prevăzuți pentru rectificarea bugetară au fost puși de Florin Cîțu la bugetul Ministerului de Finanțe, secțiunea acțiuni generale, unde este inclus Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Din acești bani, Florin Cîțu poate să achite facturile pentru investițiile locale primarilor loiali care l-au susținut să preia conducerea PNL la Congresul din 25 septembrie.

În draftul proiectului de rectificare bugetară 3 miliarde de lei, din aproape 9 miliarde în total, sunt prevăzuți în dreptul Ministerului Finanțelor - Acțiuni Generale. De aici se alimentează Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului care la începutul anului avea alocați aproape 600 de milioane de lei.

Totodată proiectul de rectificare propus de guvern prevede un plus de 1,8 miliarde de lei pentru Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministerul a cerut circa 4 miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL – fazele 1 și 2). Parte din majorările la PNDL provine din creșterea prețurilor materialelor de construcții din acest an. În schimb, Ministerul Muncii va pierde la rectificare 2,78 miliarde de lei, la fel ca și Curtea de Conturi și Senatul.

Proiectul prevede creșteri majore de bugete la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (760 de milioane de lei – doar jumătate față de cât ceruse ministerul), Ministerul Energiei (peste 650 milioane de lei) și Ministerul Mediului (peste 533 de milioane de lei), în timp ce Ministerul Transporturilor ar urma să primească doar 322 de milioane de lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22