Premierul Ciucă despre taxa de solidaritate: Anul acesta nu vom introduce taxe noi

Laurentiu Gheorghe | 08.12.2021

PNL a avut câștig de cauză în privința taxei de solidaritate pentru marile companii, cerută de UDMR și PSD, premierul Ciucă anunțând că aceasta nu va figura în bugetul de anul viitor.

Pe aceeași temă

„Exact ce am asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vom introduce noi taxe”, a spus Ciucă, precizând că programul de guvernare va fi aplicat aşa cum a fost aprobat în Parlament.

 

Reamintim că UDMR a propus o taxă de solidaritate de 1% din cifra de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro. PSD este dispus să susțină această propunerea după o consultare cu oamenii de afaceri și IMM-urile românești.

 

Într-o întâlnire marți seară la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor coaliției să aibă consultări pe această temă cu mediul de afaceri.

 

„Taxa de solidaritate", gândită de noii guvernanţi pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi, dacă va fi şi introdusă, în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford România, Rompetrol, Dedeman, Carrefour, aflate pe primele poziţii ale ierarhiei, raportat la afacerile anuale actuale, scrie news.ro.

 

De asemenea, Confederația patronală Concordia susține că taxarea suplimentară a celor care plătesc deja, numită de reprezentanții coaliției de guvernare ”de solidaritate”, a apărut peste noapte, înaintea proiectului de buget. Concordia consideră că este o măsură care ar frâna recuperarea economiei după pandemie și ar dăuna României pe termen lung.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22