Premierul Dăncilă a purtat o discuție telefonică cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Laurentiu Gheorghe | 01.03.2019

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că a avut o convorbire telefonică de 20 de minute cu vicepreședinele SUA, Mike Pence, la cererea acestuia. Mike Pence ar fi acceptat să facă o vizită în România.

Pe aceeași temă

„Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfactia pentru relatia bilaterala excelenta si pentru evolutiile pozitive inregistrate in cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele doua state.

Premierul Viorica Dancila a transmis multumiri vicepresedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidarii cooperarii bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar si in cadrul NATO, mai ales in contextul evolutiilor curente din mediul de securitate. Totodata, a accentuat importanta dezvoltarii in continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, in special cel economic.

A reconfirmat importanta acordata de Guvernul Romaniei consolidarii relatiei transatlantice, obiectiv urmarit constant de tara noastra. De asemenea, in discutie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internationala. In vederea aprofundarii relatiei bilaterale si a dialogului politic", se arată în comunicatul Guvernului.

Totodata, Dancila i-a transmis lui Pence invitatia oficiala de a vizita Romania, acceptație care ar fi fost acceptată, a declarat joi seară Dăncilă la Antena 3. „Dansul (Mike Pence – n.r.) mi-a spus ca are aceasta invitatie pe birou si ca va da curs acestei invitatii. M-a surprins foarte placut aceasta acceptare a invitatiei".

"Vicepresedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul Romaniei pentru dezvoltarea relatiei cu SUA, remarcand contributiile semnificative ale tarii noastre in plan bilateral si multilateral. Totodata, inaltul oficial american a evidentiat importanta acordata de Administratia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22