Premierul Dăncilă și-a demis consilierul onorific, Remus Borza, care îl înlocuia pe Darius Vâlcov

Laurentiu Gheorghe | 10.06.2019

Decizia de demitere a lui Remus Borza, consilier onorific al premierului, a fost publicată în Monitorul Oficial. Motivul îndepărtării lui Borza sunt declarațiile sale privind restructurarea administrației.

Pe aceeași temă

Decizia privind încetarea calității lui Remus Borza de consilier onorific al premierului a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

La doar câteva zile de la numirea lui Remus Borza în funcția de consilier onorific al premierului, pozițiile publice ale acestuia privind necesitatea restructurării aparatului bugetar, reducerea numărului de salariați și chiar redimensionarea ministerelor i-au atras criticile liderilor PSD.

De asemenea, Borza a avansat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3, ideea unei noi ordonanțe care să modifice celebrele OUG 114/2018 și OUG 19/2019, potrivit Mediafax.

În context, Borza a vorbit și de o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere.

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economice al premierului pe 30 mai.

El a spus, a doua zi după numire, că PSD are nevoie de o garnitură nouă de comunicatori și nu se poate reinventa cu personaje precum Rodica Nassar, Octav Cozmâncă, Mircea Geoană și Adrian Năstase. Remus Borza a înșirat și câteva nume de sociali democrați cu care PSD ar trebui să iasă în față.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22