Premierul Dăncilă tranșează restructurarea Guvernului: Vom discuta după europarlamentare

Laurentiu Gheorghe | 25.04.2019

Dăncilă spune clar că nu dorește restructurarea Guvernului în ciuda presiunii exercitate de liderul PSD Dragnea: „Nu e momentul acum să facem restructurare în Guvern”

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă spune răspicat că nu este de acord cu restructurarea Guvernului dorită de majoritatea liderilor PSD în frunte cu Liviu Dragnea, respinge ideea unui „Guvern Dăncilă 2”, se teme de un blocaj de la Cotroceni și e „puțin probabil” să se răzgândească.

„Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului (...) Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum”, a declar Dăncilă, într-un interviu pentru ziarul „Adevărul”.

Întrebată dacă PSD va schimba miniștrii respinși, Dăncilă a spus: „Nu ştiu, o să avem o discuţie în CEx legată de acest subiect”.

Premierul a zis că eventuale modificări în Guvern se vor discuta după europarlamentare: „Acum trebuie să ne gândim la alegerile europarlamentare. Posibile modificări trebuie să le creionăm după euroalegeri. Nu cred că acum e momentul să facem restructurare în Guvern”.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească, Dăncilă a spus: „Puţin probabil”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22