Premierul desemnat a anuntat ca va pastra actuala structura a Guvernului

Iulian Popescu | 12.11.2015

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat joi, la finalul negocierilor cu partidele, că a dorit să vadă care sunt "sensibilităţile" formaţiunilor politice și a anunțat că nu va modifica structura Guvernului.

Pe aceeași temă

 

"Am avut intalniri cu partidele in care le-am prezentat prioritatile pe care le avem in vedere si, pe de alta parte, am vrut sa vad si care sunt sensibilitatile partidelor politice, fiind constient ca nu o sa putem include toate lucrurile in programul de guvernare. Eu lucrez acum, in paralel, si la programul de guvernare si la identificarea viitorilor ministri.

Este firesc ca va trebui sa le las timp ministrilor, dupa ce isi preiau portofoliile, sa vada ce se poate face.

Pe de alta parte, sunt constient, fiind un guvern de tehnocrati, ca dincolo de votul de investitura, majoritatile se vor constitui in Parlament si vor trebui negociate pentru fiecare proiect major in parte. Aceasta va presupune un dialog intens cu partidele politice si de asta am vrut sa dau tonul de la inceput.

Voi păstra aceeași structură a Guvernului", a declarat Dacian Cioloş joi seara, la finalul întâlnirii cu liderii PND.

 

CITIȚI ȘI: Guvernul Cioloş: actuali miniştri, specialisti europeni, reprezentanti ai societatii civile

 

Imediat dupa ce a fost desemnat, marti seara, pentru a forma un nou Cabinet tehnocrat, fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos s-a lansat astazi intr-o negociere cu partidele parlamentare in vederea sustinerii la votul din Legislativ.

 

Miercuri, Ciolos s-a lansat intr-un tur al partidelor parlamentare, premierul desemnat avand intalniri cu liderii PNL, UNPR, ALDE, UDMR si PSD.

 

Joi, dupa intalnirea cu Partidul Socialist Roman, Dacian Ciolos a mers la sediul Miscarii Populare, unde a discutat incluisv cu liderul Traian Basescu. Raspunzand intrebarilor presei, el a mentionat ca si-a propus sa aiba consultari cu toate partidele care au reprezentare in Parlament.

 

Sambata va avea o noua runda de negocieri cu partidele si apoi isi va anunta Cabinetul, urmand ca luni si martie acestia sa fie audiati in comisii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22