Premierul francez: Nu ne permitem riscul iesirii Greciei din zona euro

M. B. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Există bazele unui acord, a declarat marți premierul Franței, Manuel Valls, în opinia căruia nu trebuie să existe 'subiecte tabu', precum reeșalonarea datoriei publice a Atenei, scrie AFP, citată de Agerpres. 

 

"Nu ne putem permite riscul unei ieșiri a Greciei din zona euro", a spus Valls, "din motive economice (...), dar în special din motive politice", a mai spus Valls, citat de Agerpres.

 

"Acest acord este necesar, în primul rând pentru Grecia, deoarece ieșirea sa din zona euro ar arunca poporul elen într-o situație insuportabilă, dar și pentru coeziunea și coerența zonei euro și, prin urmare, ale Europei", a spus șeful guvernului francez, citat de RTL și preluat de Agerpres.

 

"Nu ne jucăm cu istoria, nu ne jucăm cu o țară ca Grecia", a declarat Valls.  "Europa este în joc", a subliniat el, îndemnând guvernul grec "să facă tot posibilul pentru a găsi un acord".

 

Liderii din zona euro se reunesc marți la Bruxelles pentru un summit extraordinar, la două zile după respingerea de către greci prin referendum a propunerii de acord din partea creditorilor internaționali.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22