Premierul Grindeanu: Discutarea bugetului, amanata pentru marti, dupa sedinta CSAT

Vlad Toma | 27.01.2017

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat astazi ca discutiile despre noul buget vor fi reluate marti, dupa sedinta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, deoarece proiectul de lege are nevoie de avizul acestei institutii.

Pe aceeași temă

 

"Noi am terminat proiectul de buget, avem tot ceea ce inseamna avize. Mai e nevoie de un aviz al CSAT… Am informat conducerile celor 2 camere ca imediat dupa CSAT vom avea sedinta de guvern pentru aprobarea legii bugetului", a declarat Grindeanu, citat de Hotnews.


"Am avut o discutie astazi cu presedintele Iohannis, am sperat la un parcurs asa cum a fost, spre exemplu, anul trecut, cand in 9 decembrie s-a adoptat proiectul si s-a trimis spre Parlament iar pe 10 a fost sedinta CSAT. Am sperat", a mai spus premierul, conform sursei citate.

 

Presedintele Iohannis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării marti 31 ianuarie, pentru analiza bugetului pentru institutiile din domeniul securitatii nationale.

 

Klaus Iohannis i-a trimis ieri o scrisoare premierului Grindeanu in care i-a pus in vedere faptul ca bugetul construit de membrii Guvernului contine reduceri semnificative pe partea de securitate nationala, in raport cu anul trecut, fapt pe care presedintele il considera nejustificat si inoportun. Presedintele i-a atras atentia premierului ca bugetele pe securitate nationala au nevoie de avizul CSAT.

 

Iohannis a precizat ca nu au fost aduse argumente pertinente care sa justifice aceasta scadere a bugetului pe domeniul securitatii nationale.

 

Presedintele a criticat ieri faptul ca bugetul Ministerului Apărării Naţionale va fi de doar 1,5% din PIB desi partidele au cazut de acord, la consultarilor pe aceasta tema, ca vor asigura un buget de 2% acestui domeniu.

 
Seful statului atrage atentia ca "această abordare privind construcţia bugetară nu dovedeşte responsabilitatea pe care, ca ţară şi ca stat, ne-o impun angajamentele politice şi instituţionale asumate, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile existente în actualul context de securitate, regional şi internaţional."
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22