Premierul Grindeanu: Prin Constitutie avem dreptul sa dam amnistie si gratiere

Vlad Toma | 18.01.2017

Sorin Grindeanu, premierul Romaniei, a declarat astazi, in urma sedintei de guvern la care a participat si presedintele Iohannis, ca modificarea Codului Penal si OUG legata de gratiere nu erau pe ordinea de zi a sedintei de astazi.

Pe aceeași temă

 

"Pe ordinea de zi s-au aflat lucrurile discutate din timp. Nu erau trecute pe ordinea de zi OUG pentru gratiere si OUG pentru modificarea Codului Penal. Dar scrie in Constitutie ca avem voie sa dam amnistie si gratiere? Scrie ca avem voie sa facem lucrurile acestea? Da. Deci nu sunt impotriva legii. Am avut discutii cu ministrul Justitiei, care a spus ce isi doreste in mandatul sau si care este politica pe care o vom avea pe acest domeniu.


Eu cred ca este la fel de constitutional cum a venit presedintele sa prezideze sedintele de guvern, respectand legea sa dam ordonante. Nefiind pe ordinea de zi pe care am avut-o de ieri in mapa de lucru nu puteam sa adoptam lucruri pe puncte suplimentare, cu prezenta sau fara prezenta presedintelui", a spus Grindeanu, citat de Hotnews.Conform sursei citate, Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat ca aceste doua OUG au fost trimise de Ministerul Justitiei spre consultare CSM si vor fi puse la dispozitia pentru a fi dezbatute public.

 

Presedintele Iohannis a participat astazi pentru prima oara la o sedinta de guvern, in contextul informatiilor aparute in spatiul public despre o posibila ordonanta de urgenta care ar urma sa dezincrimineze anumite infractiuni.

 

Iohannis a declarat, in debutul sedintei de Guvern, ca a discutat cu premierul Grindeanu despre modificarile legate de amnistie si de codurile penale si acesta l-a asigurat ca nu va strecura aceste probleme pe ordinea suplimentara a sedintelor de Guvern.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22