Premierul i-a solicitat Ioanei Mihăilă să publice raportul privind decesele cauzate de Covid

Laurentiu Gheorghe | 13.05.2021

Florin Cîțu i-a cerut ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, să facă public raportul integral privind diferențele dintre raportările deceselor provocate de Covid-19, invocate de Vlad Voiculescu.

Pe aceeași temă

Premierul a specificat că „datele comunicate de INS și cele din Corona Forms sunt, în proporție de 96%, aceleași”.

„I-am cerut ministrului Sănătății să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID. Să fim transparenți și să îmbunătățim procedura acolo unde e necesar, astfel încât să nu mai existe erori de raportare, indiferent de cauza lor. M-am uitat pe raport, datele INS și cele din Corona Forms sunt, în proporție de 96%, aceleași”, a scris Cîțu pe Facebook.

„Eu am văzut acest raport mai devreme. Eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport, ca să nu existe niciun fel de dubii. Să-l facă public atunci, ca să fie foarte clar. Da, ce a spus şi doamna ministru, sunt mai multe baze de date. Eu m-am uitat între INS şi Corona-Forms, ceea ce folosim noi, Corona-Forms, este o compatibilitate de 96%. Cam aşa arată lucrurile. Dar, aşa cum a spus doamna ministru, vom mai cere detalii în perioada următoare şi vom vedea dacă trebuie să îmbunătăţim”, a spus Cîțu anterior, la o conferință de presă la Palatul Victoria.

Declarația vine după ce Ioana Mihăilă a prezentat rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor COVID-19. Potrivit acesteia, au fost detectate diferenţe de până la 500 de cazuri între raportările făcute de un spital pe diferite platforme, din cauza modului de raportare al spitalelor, a unor confuzii ale celor care raportează, precum şi din cauza unor întârzieri în raportarea deceselor. Totodată, a spus ministrul, unele spitale au recunoscut neraportarea la DSP din diverse cauze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22