Premierul isi corecteaza seful de partid: Nu e nicio discutie privind plata vaccinului anti-Covid

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2021

Premierul l-a contrazis pe seful PNL, Ludovic Orban, care declarase ca cei care raman nevaccinati dupa o anumita data ar putea plati imunizarea la cerere: "Vaccinul antiCovid ramane gratuit."

Pe aceeași temă

„Vreau să fac o clarificare - vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor, pentru că, în România, vaccinul este gratuit şi rămâne gratuit. Nu există nicio discuţie în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile, din contră, deja, avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare şi în toamnă, a continua campania de vaccinare şi anul viitor, pentru că nu ştim exact cum va evolua pandemia. Deci, în România vaccinul rămâne, este gratuit, nu există nicio discuţie în Guvern care să schimbe aceste lucruri şi rămâne gratuit în această perioadă”, a spus Cîțu, într-o videoconferință cu prefecții.

Premierul a mai spus că este nevoie de o schimbare a strategiei de vaccinare, susținând că e nevoie de maratoane de vaccinare în localități, având în vedere succesul evenimentelor de acest fel.

Ludovic Orban a declarat, luni, că românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anticoronavirus. Orban susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare, iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut săptămâna trecută că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins. Potrivit lui Gheorghiță, în schimb, ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Totodată el a explicat că imunitatea cumulată - imunitatea obţinută prin vaccinare şi prin boala naturală - este la circa 35-40%.

Până acum, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22