Premierul Italiei, Matteo Renzi, sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Vizita oficiala a presedintelui Iohannis in Italia a fost marcata marti de o intalnire cu premierul italian Matteo Renzi. In cadrul discutiilor, liderul Italiei a exprimat “sprijinul ferm” al Romei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Intalnirea dintre cei doi oficiali a presupus discutii cu privire la evolutia relatiilor bilaterale si perspectivele de dezvoltare ale acestora precum si probleme de actualitate de pe agenda europeana si internationala.

Un subiect important a fost reprezentat de aderarea Bucurestiului la spatiul Schengen, fapt pentru care Matteo Renzi si-a exprimat sustinerea.

"Prezenta Romaniei in spatiul Schengen este nu doar in avantajul Romaniei, ci si in avantajul Italiei si al Uniunii Europene in ansamblul sau", a spus Matteo Renzi, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat, potrivit Ziare.com.

Potrivit Palatului Cotroceni, "de ambele parti s-a apreciat ca relatiile bilaterale sunt excelente si ca exista totodata posibilitati pentru intensificarea in continuare a acestora, atat in plan economic, cat si in plan social, cultural si academic".

Premierul italian a vorbit “in termeni deosebit de apreciativi” despre comunitatea romaneasca din Italia, subliniind importanta contributiei aduse la dezvoltarea tarii. La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a evidentiat "contributia pe care o are comunitatea italienilor din Romania la dezvoltarea economiei romanesti", potrivit Administratiei Prezidentiale.

In contextul in care cele doua tari doresc sa dezvolte cooperarea in domeniul academic si cultural, presedintele Iohannis "a avansat propunerea, salutata de premierul Renzi, privind organizarea, impreuna, in Italia, in anul 2018, a unor manifestari de amploare dedicate aniversarii centenarului Marii Uniri".

In ce priveste politica in Uniunea Europeana, cei doi oficiali au convenit sa colaboreze strans in cadrul Consiliului European. Totodata, Iohannis si Renzi au apreciat ca summitul de la Riga privind Parteneriatul Estic trebuie “sa transmita un mesaj cat mai clar tarilor partenere cu privire la perspectiva apropierii lor de Uniunea Europeana

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22