Premierul Ludovic Orban: Demisia șefului Poliției Române este „un gest firesc”

Redactia | 02.09.2020

Premierul Ludovic Orban consideră demisia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, un „gest firesc” și a dat asigurări că va vorbi cu ministrul de Interne pentru a-i găsi un înlocuitor.

Pe aceeași temă

„O demisie normală, voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că e un gest firesc această demisie, cred că a fost rezultatul apariţii unor imagini. (...) Important e să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii, să conducă Poliţia şi să atingă obiectivele pe care le dorim”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

Eduard Mirițescu e noul șef interimar al Poliției Române după demisia chestorului Liviu Vasilescu.

Mirițescu a fost șeful poliției din Prahova și în prezent este adjunct al șefului Poliției Naționale.

Anterior, el a fost șeful de cabinet al lui Iulian Bah, Sorin Oprea, Bogdan Despescu, actual secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi Viorel Dosaru, funcţie pe care a ocupat-o în timpul mandatelor acestora la şefia IPJ Prahova.

Liviu Vasilescu a demisionat marți din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), ca urmare a unei întâlniri pe ascuns cu șefii clanului Duduianu.

Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

„Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate", a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22