Premierul maghiar Viktor Orban vine la Baile Tusnad

T.d. | 21.07.2015

Pe aceeași temă

Miercuri incepe cea de-a XXVI-a editie a Universitatii de Vara “Tusvanyos” de la Baile Tusnad. La eveniment va participa si premierul Ungariei, controversatul Viktor Orban.

Seful Biroului de presa al Universitatii de Vara si Taberei Studentesti "Tusvanyos", Fall Sandor, a declarat, marti, ca premierul ungar Viktor Orban va participa la o dezbatere, sambata, de la ora 10.30, impreuna cu europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, care va fi moderata de Nemeth Zsolt, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului de la Budapesta, potrivit HotNews.

Lucrarile Universitatii de Vara vor fi deschise oficial, miercuri, la ora 10.00, de Nemeth Zsolt, membru fondator al taberei care in urma cu 26 de ani se intitula "Balvanyos", dupa numele localitatii din judetul Covasna, unde s-au desfasurat primele sase editii.

La deschiderea oficiala vor mai lua parte Potapi Arpad Janos, secretar de stat insarcinat cu politica nationala la Cancelaria prim-ministrului Ungariei, Toro T. Tibor, presedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Albert Tibor, primarul statiunii Baile Tusnad, Sandor Krisztina, presedintele executiv al Consiliului National Maghiar din Transilvania(CNMT) si David Campanale, jurnalist BBC.

Principalele teme ale manifestarilor din acest an vizeaza politica nationala maghiara, politica economica si cea externa, precum si relatiile romano-maghiare.

"Prin motto-ul <Mai mult decat un festival> dorim sa exprimam faptul ca, desi evenimentul de cinci zile, care se organizeaza in mod traditional in fiecare an la sfarsitul lunii iulie, a inceput sa fie perceput ca un festival de vara, a fost, este si va fi un important for de gandire, analiza si intalnire a comunitatii maghiare. In acest an, principalele teme ale universitatii sunt cele de politica nationala maghiara, politica economica si politica externa", a precizat seful Biroului de presa al universitatii, Fall Sandor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22