Premierul Marcel Ciolacu l-a luat consilier pe Victor Ponta pe probleme economice internaționale

Redactia | 21.08.2023

Decizia privind „acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Victor-Viorel Ponta în domeniul relaţiilor economice internaţionale” a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Victor Ponta a spus că îl va consilia pe Marcel Ciolacu strict pe probleme economice și că nu va fi remunerat pentru această functie:

„Vreau să-l ajut pe domnul Ciolacu, care s-a purtat foarte frumos cu mine și îl voi consilia în probleme economice internaționale. În ultimii opt ani, niciun premier nu s-a ocupat de relațiile economice externe și tocmai aici cred că pot colabora cu premierul și îl pot ajută cu expertiza mea”, a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro.

„Cred că relațiile pe care le-am construit în ultimii ani pe plan extern îl vor ajuta pe Marcel Ciolacu în acest sens, să devină un premier cunoscut pe plan extern, cu partenerii economici și din afara UE”, a mai afirmat fostul lider al PSD.

În septembrie anul trecut, Marcel Ciolacu spunea, vorbind despre predecesorii săi la conducerea PSD, că Victor Ponta „a guvernat bine România, a fost un prim-ministru bun”, iar pe Liviu Dragnea l-a catalogat drept „un organizator de excepţie”. El spunea însă despre Ponta și Dragnea că „au făcut anumite greşeli greu de reparat”.

„Asta fac: dau consultanță de business”

Fost președinte al PSD din 2010 și până în 2015 și copreședinte al USL alături de Crin Antonescu, Victor Ponta a fost premier din mai 2012 și până în noiembrie 2015, când a demisionat la presiunea străzii, în urma tragediei din Colectiv.

Ponta a fost exclus din PSD în iunie 2017, după ce partidul condus atunci de Liviu Dragnea i-a retras sprijinul politic premierului de atunci Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze și l-a numit pe Ponta șef al Secretariatului General al Guvernului.

După alegerile parlamentare din 2020, când ProRomânia nu a mai reușit să intre în Parlament, Victor Ponta s-a retras din politică. În ianuarie 2021 și-a deschis o firmă de consultanță economică.

„Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, declara Victor Ponta, într-un interviu pentru Digi24.ro.

„Cu domnul Ciolacu am o bună comunicare, dar alți oameni din PSD se opun unei colaborări mai ample”

În februarie, la câteva ore după ce presa a scris despre o întâlnire între Victor Ponta și liderul AUR George Simion, fostul premier a reacționat, admițând că s-a văzut cu Simion pentru „a-l consulta pe probleme de program economic”.

„Nu e niciun secret - și nimic de ascuns! Așa cum am mai spus - am o experiență de guvernare ( în special în zona economică) pe care toată lumea o recunoaște și care poate să fie utilă în această situație de criză! Acum lucrez în zona privată și văd dezastrul absolut - și cumplitele probleme cu care orice firma românească se confruntă în fiecare zi, doar pentru că este românească!”, a scris atunci Ponta pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22