Premierul Nicolae Ciucă despre cota unică: n-ar trebui schimbat sistemul de taxare al companiilor

Redactia | 30.05.2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că guvernul nu are în vedere modificarea taxelor pentru companii. „Nu cred că ar fi o bună practică”, a declarat acesta.

Pe aceeași temă

Ciucă a precizat că după discuțiile cu Consiliul Fiscal s-a stabilit ca în ceea ce privește cota unică, aceasta să fie aplicată „cum a fost prevăzută inițial”.

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Fiscal și în urma analizelor pe care le-au prezentat am discutat să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat despre taxarea companiilor și eventuale modificări, prim-ministrul a spus: „Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Tocmai am discutat și afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare al companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat și despre taxa de solidaritate spunând că atunci când va fi luată o decizie în coaliți „„vom comunica”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22