Premierul Orban le cere miniștrilor să se mobilizeze și să impună respectarea regulilor de protecție

Laurentiu Gheorghe | 09.07.2020

Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor în ședința de guvern de joi ca toate instituțiile statului să se mobilizeze și să implice astfel încât să fie respectate cu strictețe normele de protecție sanitară.

Pe aceeași temă

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni care poate și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent în privința negării virusului, și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit” – le-a spus Orban miniștrilor.

Premierul a solicitat să fie efectuate controale „la sânge” la agenții economici și instituții, iar cei care nu respectă normele de protecție „să suporte consecințele legale”.

Responsabilitatea în privința controalelor aparține reprezentanților instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat.

„Solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Trebuie scoși din birou toți cei care sunt obișnuiți să stea prin birouri. Toată lumea care are atribuții, pe teren! Raport zilnic cu privire la controalele efectuate, situația descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situațiilor, sancțiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea nromelor de protecție sanitară”, a transmis Orban, citat de Digi24.

Prim-ministrul a spus că a fost surprins că sunt și funcționari publici care nu respectau normele de protecție sanitară, iar în aceste cazuri pot fi dispuse acțiuni disciplinare sau chiar amenzi.

„Prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară peste tot, în transportul public, la locul de muncă. Vreau să începeți cu instituțiile pe care le conduceți. Am avut surpriza că sunt funcționari care nu respectă regulile. Frumușel, de două – trei ori pe zi, trimiteți oameni din echipa de control care să verifice respectarea regulilor. Cine nu respectă regulile de protecție sanitară, acțiune disciplinară sau chiar amendă. Dacă e necesar, puteți apela la poliție. Domnul ministrul Vela vă poate sta la dispoziție pentru că în primul rând noi trebuie să respectăm regulile”, a adăugat premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22