Premierul Orban, optimist: Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 pare să se fi oprit

Laurentiu Gheorghe | 06.08.2020

Ludovic Orban a spus joi că datele zilnice arată că majorarea numărului de cazuri de Covid-19 pare să se fi oprit după ce au fost adoptate noi măsuri de către autorități, relatează Agerpres.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban a susţinut joi că, după cum arată datele la zi, creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită prin măsurile adoptate de autorităţi, după ce a existat riscul – în cele trei săptămâni de până la apariţia noii Legi a izolării şi carantinării – unei creşteri în progresie geometrică a infectărilor, relatează Agerpres.

După ce a exista riscul ca în perioada celor trei săptămâni în care nu au existat nicio măsură de protecție până la apariția noii Legi a izolării și carantinării să ne confruntăm cu o creștere exponențială a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, premierul Orban se declară satisfăcut că a reușit să fie ținută sub control evoluția pandemiei.

Aflat în vizită la Petroșani, el a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul măsuri mai restrictive, având în vedere că numărul de infectări cu COVID-19 rămâne la un nivel crescut, joi înregistrându-se 1.345 de noi cazuri.

„Faţă de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii”, a subliniat Orban.

Conform premierului, au fost zeci de mii de români asupra cărora autorităţile, în perioada respectivă, nu au avut pârghia legală să instituie nicio măsură.

„Uitaţi-vă: la ora actuală, avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni”, a adăugat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a participat, joi, la ceremonia de depunere de coroane la Statuia minerului din Parcul Central „Carol Schreter” din Petroşani.

Potrivit buletinului de presă de joi de la ora 13.00, un număr de 1345 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 24.147 de teste prelucrate, iar alte 45 de decese au fost raportate. În total, 7.961 de persoane sunt internate, dintre care 458 de pacienți se află la Terapie Intensivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22